Skip to main content
news

16 РОДНИ АТЛЕТА ОТЛИТАТ ЗА АТИНА

Спортистите ще представят Бьлгария на 13-ите Спешъл олимпикс игри

16 атлета от цялата страна ще представят Бьлгария на 13-ите Спешъл олимпикс игри “Атина 2011”. Състезателите, предвождани от седем треньора ще се състезават в дисциплините плуване, лека атлетика, бадминтон, боче, конна езда и тенис на маса.

Представителите ни бяха избрани в началото на годината чрез провеждане на прозрачни и изтеглени в присъствието на нотариус жребии в 15 града. В олимпийския басейн за златото ще се борят 33 годишната Биляна Илиева от град Баня и с две години по-опитния от нея Александър Кенанов от София. На лекоатлетическата арена към олиппийския връх ще се надбягват 11 годишният Севим Хайлурах от Смолян, 16 годишният Радослав Иванов от Русе, 14 годишният шуменски атлет Севдалин Иванов и представителката от град Хасково  – 13 годишната Гюлджан Иванова. В бадминтона ще излязат представителката на морската ни столица Варна Недялка Иванова и атлета от болярско Велико Търново Бен Николов. Съответно на 14 и 9 години. С точна  ръка и премерен удар 17 годишната Петя Маркова от Плевен и 13 годишният Пламен Симеонов от Добрич ще се състезават в дисциплината боче. До тенис масата ще застанат четирима наши представители. Умения с хилката ще демонстрират Слачо Рашков от Пазарджик на 15 години, 13 годишната представителка от Пловдив Божидарка Костадинова, 15 годишният Радосрав Йорданов от Видин  и година по-голямата от него Анета Захариева от Бургас. 31-годишният Аспарух Василев от София и 12 годишната Михаела Иванова от Казанлък ще покажат класа в конната езда. Треньори на волевите атлети са Ирена Атанасова (бадминтон), Нина Нанкова (конна езда), Стоица Аргилашки (конна езда), Люба Аргилашки (конна езда), Даниела Димитрова (боче), Боряна Туманова (плуване), Емил Иванов (лека атлетика) и Стоян Денев (тенис на маса). Делегацията ще бъде водена от Христо Христозов и неговия заместник Яна Колева.

Най-голямото спортно събитие на годината в света ще се проведе между 25 юни и 4 юли. Освен над 7500 състезатели от 185 страни Атина ще бъде дом и за 40 000 Спешъл олимпикс семейства, 25 000 доброволци и 3 000 технически лица и организатори.

Close Menu