Skip to main content
news

ДОСТЪПЕН ГОЛФ

Две събития събраха на едно място голфъри и атлети на Спешъл Олимпикс в Балчик – кръгла маса, посветена на голф туризма и откриването на голф сезона.

КРЪГЛАТА МАСА „ГОЛФ ТУРИЗМЪТ В БЪЛГАРИЯ – РАЗВИТИЕ, ЦЕЛИ, СТРАТЕГИИ” (04 април 2015,  Лайтхаус Голф енд Спа Хотел. Във форума се включиха министърът на туризма Николина Ангелкова, президентът на Българската голф асоциация Красимир Гергов, представители на местната администрация от Добрич и Балчик, представители на Спешъл Олимпикс България, мениджъри на хотелски комплекси, представители на авиолинии.  По време на  кръглата маса д-р Христо Христозов – национален директор на Спешъл Олимпикс България, представи националния отбор по голф на организацията, която за пръв път ще регистрира българско участие в този спорт на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Лос Анжелис от 21.07. до 2.08.2015. Българските голфъри с интелектуални затруднения се подготвят от Голф Клуб „Лайтхаус“ по проект ДОСТЪПЕН ГОЛФ – съвместен проект на голф клуб Лайтхаус и Спешъл Олимпикс България в рамките на партньорството между Европейската голф асоциация и Спешъл Олимпикс, подписано през 2013 г. Проектът се реализира с личната подкрепа на г-жа Кристина Коева –Оперативен Директор на Лайтхаус Голф енд Спа Хотел АД и община Добрич.

На 05 април 2015 националният отбор по голф на Спешъл Олимпикс България за Световните летни игри на Спешъл Олимпикс Лос Анжелис‘2015 – Мирослав Енчев на 21 г. (сини панталони), атлет на Спешъл Олимпикс Добрич, Стефка Стоянова 24 г., атлет на Спешъл Олимпикс Добрич и Радослав Радев 21 г. (червени панталони), атлет на Спешъл Олимпикс Добрич удариха първите топки за откриването на голф сезона в България на игрището на Лайтхаус Голф Ризорт в дестинация Кейп Калиакра.

Close Menu