Skip to main content
news

Община Банско изпрати своите атлети на предстоящите Световни зимни игри на Спешъл Олимпикс

Кметът на Банско Георги Икономов изпрати двама атлети със специални потребности, които ще вземат участие в Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс. Те ще се проведат от 14 до 25 март в градовете Грац, Шладминг и Рамсау в Австрия.

На провелата се церемония градоначалникът подари на младите хора знамето на Банско с пожелание да се представят по най-достойния начин и да се върнат обратно с най-високия приз.

Община Банско ще бъде представена на Световните зимни игри в Австрия от 26-годишния Михаил Якимов, който ще се състезава в дисциплината алпийски ски и Валя Черкезова на 33 години. Тя ще представи Банско в дисциплината бягане със снегоходки. За игрите в Австрия България е получила квота от общо 8 атлети с интелектуални затруднения.

Като официален партньор на националната кампания на Спешъл Олимпикс България, Георги Икономов изрази своята подкрепа за българското участие на Световните зимни игри в Австрия и пожела на всички български участници вяра и спортен хъс.

“На състезания от този ранг се разкрива пълния потенциал на хората със специални потребности, което допринася за развитието на световната култура и приемственост сред обществото”, допълни той.

На срещата присъства и Генадий Стоицов, който има в актива си два златни медала от Световните зимни игри в ПьонгЧанг в Република Корея през 2013 година.

« Назад

Close Menu