Skip to main content
news

Кампания “Да играем заедно”

„ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО” –

ЗА ЕДИНАДЕСЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА РЕГИОНАЛНИ ТУРНИРИ

НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС БЪЛГАРИЯ

Нашата цел: Включване на деца със и без интелектуални затруднения заедно във и извън игрището

На 15 април 2013 традиционно от град Бургас беше даден стартът на регионален спортен празник, част от събитията в Европейската футболна седмица на Спешъл Олимпикс в рамките на националната промоционална кампания „ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО!”.

Очакваме повече от 1000 деца от над 100 училища от повече от 60 населени места да се срещнат на спортните площадки в рамките на 18 регионални турнира 9 по футбол и 9 по народна топка в цялата страна в периода до 29 април 2013 година в българските градове Бургас, Хасково, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Велико Търново, Разград, Каварна и София.

Нашата цел е да насърчим Помощните училища и Ресурсните центрове заедно с техен партньор средно общообразователно училище да предложат нови възможности за децата със и без интелектуални затруднения да играят заедно национално популярните игри – футбол и народна топка” – проф. д.пс.н. Татяна Янчева –  председател на Спешъл Олимпикс България

По време на кампанията Спешъл Олимпикс продължава своя проект Младежки форуми. По време на спортните състезания участват двойки от един Спешъл Олимпикс атлет и един партньор от училище с интегрирано обучение. Тези двойки ще се включат в дискусия, посветена на проблемите на интеграцията на хората с интелектуални затруднения. Форумът ще излъчи двойката – участник в Националния младежки форум‘2013.

В чест на празника стартира Факелна щафета на полицаи от Областна дирекция на МВР, които ще пренесат Огъня на надеждата в подкрепа на Спешъл Олимпикс по улиците на Бургас.

През 1981 година Ричард Ламунион, шеф на полицията в Уичита, щата Канзас (САЩ) – стартира Програмата “Факелната щафета на служителите на реда”. До момента повече от 85 000 служители на реда, Бил Клинтън (Президент на САЩ), Джордж Буш (Президент на САЩ), Траян Бъсеску (Президент на Румъния)  са пренесли Огъня на Надеждата през 35 държави.

Кампанията „ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО!” се подкрепя от Спешъл Олимпикс Европа, БФС, БСФС,  фондация “ПроСпорт”, Храни ЖИКА ЕООД,  Аматьорска лига на БФС и УЕФА и над 100 български училища, над 20 Ресурсни центрове на МОМН и над 20 Регионални инспектората по образование на МОМН и 12 български общини.

 

За повече информация за кампанията “Да играем заедно”:

Емил Иванов – Спортен администратор на Спешъл Олимпикс България,

тел. 0888 67 60 66; имейл: emil@prosport-bg.net

Добрин Георгиев – Национален програмен координатор на Спешъл Олимпикс България,

тел. 0882 72 10 11; имейл: dg@sreda.net

За Спешъл Олимпикс България:

http://sobg.prosport-bg.net и ел. поща: sobg@prosport-bg.net

Close Menu