Skip to main content
blog

Поздравителен адрес от Президента

Президентът Росен Плевнелиев поздрави атлетите, треньорите и екипа на Спешъл Олимпикс България за силното участие на игрите в Белгия – Антверпен’2014.

“За мен е удоволствие да Ви поздравя по повод блестящото Ви представяне на Европейските летни игри на Спешъл Олимпикс 2014. Благодаря Ви, че представихте достойно България!

Успехите на състезатели, треньори и целия екип на Спешъл Олимпикс България са изключителен повод за гордост. Неуморимият Ви труд, силата на волята и духът Ви са доказателство, че човек може да постигне всичко, стига да си поставя високи цели и да не се отказва от мечтите си. Вярвам, че Вашият пример може да служи за вдъхновение не само на хората с увреждания, но и на всички нас, които понякога се отказваме твърде лесно пред трудностите.

Спортът е сред най-силните и успешни методи за интеграция, за утвърждаване на ценности като равноправие и толерантност. Убеден съм, че всеки трябва да има шанс за достоен и пълноценен живот и Ви уверявам, че ще отстоявам твърдо и непреклонно тази кауза.

Използвам повода, за да отправя към всички Вас своите пожелания за здраве и радостни мигове.

 

1 октомври 2014″

Close Menu