Skip to main content
news

ЗАПОЧВА ЕВРОПЕЙСКАТА БАСКЕТБОЛНА СЕДМИЦА НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС’2021

През 2021 г. Спешъл Олимпикс България продължава глобалната кампания ПРИОБЩАВАНЕТО Е РЕВОЛЮЦИЯТА.

В периода 27 ноември – 06 декември 2021 година, Спешъл Олимпикс България в партньорство с Българската федерация по баскетбол и Националната баскетболна лига организират промоционална камапния в подкрепа на Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс’2021. Нашата обща цел e да разширим достъпа до спорт за хората с интелектуални затруднения в България и да променим живота им чрез баскетбола.

ПРОМОЦИОНАЛНИ СПОРТНИ ПРАЗНИЦИ ЗА ЕВРОПЕЙСКАТА БАСКЕТБОЛНА СЕДМИЦА НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС‘2021

В рамките на кампанията Спешъл Олимпикс България планира да организира промоционални спортни празници по баскетбол и индивидуални умения с топка с участие на смесени отбори на деца и младежи с и без интелектуални затруднения от Центрове за специална образователна подкрепа, Регионални центрове, Домовете за хора с умствена изостаналост и общообразователните училища и детските градини в страната.
Целта е да се предложат нови възможности за децата с и без интелектуални затруднения да играят заедно популярната игра баскетбол, както и други занимателни спортни игри. Провеждането на спортните мероприятия ще бъде съобразено с актуалните епидемични мерки.

Всички участници във вътрешно-училищните баскетболни състезания, демонстрации и турнири, които ще се проведат в рамките на спортните празници за отбелязване на Европейската баскетболна седмица‘2021 ще получат сертификати за участие от Спешъл Олимпикс България с благодарност за положените от тях усиля в подкрепа на мисията за приобщаване чрез спорт по предварителна заявка на електронна поща: sobg@prosport-bg.net.
До 6 декември 2021 г. ще очакваме снимки, видеа и кратка информация за проведеното в училище събитие – град на провеждането, име на училището, дата на събитието, брой участници, възраст, брой участващи ученици със специални образователни потребности, резултати, имена на треньора/ите. Събитията ще бъдат публикувани в портала ЛИЦАТА НА БАСКЕТБОЛА: facesofbasketball.com.

ПОДКРЕПЕТЕ КАМПАНИЯТА ЛИЦАТА НА БАСКЕТБОЛА

За да отпразнува Европейската баскетболна седмица‘2021 и Международния ден на хората с увреждания – 3 декември, Спешъл Олимпикс Европа Евразия стартира уникалния портал ЛИЦАТА НА БАСКЕТБОЛА #FacesofBasketball.
Тъй като Европа отново е епицентър на пандемията, #FacesofFootball дава възможност на атлетите, които не могат да присъстват на състезания, да следят тренировъчни видеоклипове „от съблекалнята“, създадени от програмите на Спешъл Олимпикс в Белгия, Италия и Румъния. Порталът съдържа 200+ местни дейности на Спешъл Олимпикс, които могат безопасно да се провеждат в цяла Европа. Освен това всеки – играч, треньор или привърженик – може да покаже своето съпричастие като създаде персонализирана профилна карта #FacesofFootball в „Залата на славата“ и я сподели в социалните медии.

Всеки може да се включи и да подкрепи баскетбола за приобщаване! Ето как:

1. Влезте на страницата facesofbasketball.com
2. Направете регистрация като впишете имената си, имейла си. Посочете програма България и ролята, която имате в играта – треньор, атлет, партньор, поддръжник
3. Направете си селфи и създайте своя карта ЛИЦЕ НА БАСКЕТБОЛА
4. Споделете своята карта ЛИЦЕ НА БАСКЕТБОЛА в социалните мрежи с хаштаг #FacesofBasketball и #EBW2021
5. Поканете приятелите си да се включат в играта и да подкрепят баскетбола за приобщаване на facesofbasketball.com

В НАДПРЕВАРАТА ЩЕ ИМА И НАГРАДИ!

✓ Училището с най-много регистрирани КАРТИ НА СЛАВАТА и отбелязани точки в портала facesofbasketball.com
✓ Училището с най-много участници, включително ученици със специални образователни потребности във вътрешно-училищен спортен празник

Очакваме Вашите резултати на адрес sobg@prosport-bg.net до 6 декември 2021 г.

Наградите ще бъдат обявени по време на годишната конференция на Спешъл Олимпикс България, която ще се проведе на 10 декември 2021 под мотото „Спортът – инструмент за социално включване“.

Мисията на Спешъл Олимпикс е да организира целогодишно спортно-състезателна дейност в различни Олимпийски спортове за деца и възрастни с интелектуални затруднения, като им предоставя устойчиви възможности за развитие на тяхната физическа култура, да проявяват смелост, да изпитват радост, както и да осигури възможност да споделят дарбите и уменията си със своите семейства, своите връстници и общности.

Close Menu