Skip to main content
news

СУ “Св. Климент Охридски”, гр. Ловеч се присъедини в мисията на Спешъл Олимпикс за приобщаване чрез спорт

By 23/09/2021November 4th, 2021No Comments
На 23.09.2021 г. в СУ “Св. Климент Охридски”, гр. Ловеч бяха организирани спортни игри, в които се включиха ученици, в т.ч. и тези със специални образователни потребности. Така те станаха част от мисията на Спешъл Олимпикс да даде добър старт за приобщаване.
В спортните игри се включиха ученици, които имаха желание да развият своята физическа култура, да покажат своята смелост, ловкост и бързина. Спортният празник осигури приятни забавления на всички участници, които в края на събитието получиха и сертификати за участие.

През 2021 г. Спешъл Олимпикс България продължава кампанията ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО! и глобалната кампания ПРИОБЩАВАНЕТО Е РЕВОЛЮЦИЯТА.

21-то издание на Европейската футболна седмица #EFW2021 на Спешъл Олимпикс се проведе в партньорство с UEFA, EFDN, iCoachKids. И тази година #EFW2021 бе включена в Европейската седмица на спорта.

В рамките на националната кампания в периода 23-30 септември 2021 г. Спешъл Олимпикс България организира промоционални спортни празници ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО! по футбол, народна топка, индивидуални умения с топка с участие на смесени отбори на младежи с и без интелектуални затруднения от Центрове за специална образователна подкрепа в различни точки на България. 

Целта е да бъдат насърчени Центровете за специална образователна подкрепа, Регионалните центрове заедно с техни партньори и общообразователните училища да предложат нови възможности за децата с и без интелектуални затруднения да играят заедно национално популярните игри футбол и народна топка, както и други занимателни спортни игри.

Close Menu