Skip to main content
news

Европейска футболна седмица на Спешъл Олимпикс’2022

През 2022 година Европейската футболна седмица #EFW2022 на Спешъл Олимпикс се провежда в периода 20 – 29 май и е в партньорство с UEFA, EFDN, iCoachKids. В рамките на инициативата местни спортни клубове ще отворят вратите си за тренировки за деца и младежи със и без интелектуални затруднения, ще бъдат проведени демонстрационни срещи между атлети с интелектуални затруднения и професионални футболисти, ще бъдат организирани семинари за треньори за работа с хора с интелектуални затруднение.  

СПОРТНИ ПРАЗНИЦИ В УЧИЛИЩЕ 

През 2022 година Спешъл Олимпикс България продължава кампанията ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО! и глобалната кампания ПРИОБЩАВАНЕТО Е РЕВОЛЮЦИЯТА. 

В рамките на националната кампания и Европейската футболна седмица в периода 20–29 май 2022 г. Спешъл Олимпикс България кани Центровете за специална образователна подкрепа, Регионални центрове, Домовете за хора с умствена изостаналост и училищата от Пазарджишка, Сливенска, Старозагорска, Плевенска, Ловешка, Бургаска, Ямболска, Варненска, Добричка, Русенска, Силистренска, Разградска, Великотърновска, Габровска, Пловдивска, Смоленска, Хасковска, Кърджалийска, Търговищка, Шуменска, Благоевградска, Видинска и Софийска области да организират училищни промоционални спортни празници ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО по футбол и народна топка с участие на СМЕСЕНИ ОТБОРИ на младежи със и без интелектуални затруднения.  

Целта е да бъдат насърчени Центровете за специална образователна подкрепа, Регионалните центрове заедно с техни партньори и общообразователните училища да предложат нови възможности за децата с и без интелектуални затруднения да играят заедно национално популярните игри футбол и народна топка. 

Изпратете ни до 5 юни 2022 на адрес sobg@prosport-bg.net снимки и кратка информация за проведеното в училище събитие – град на провеждането, име на училището, дата на събитието, брой участници, възраст, брой участващи ученици със специални образователни потребности, резултати, имена на треньора/ите. 

НАГРАДИТЕ 

Както всяка година в надпреварата ще има Сертификати за всички участници. За целта, моля изпратете ни: 

  1. Общ брой на участниците в спортния празник 
  1. Брой на участващите деца със специални образователни потребности/ младежи с интелектуални затруднения 
  1. Имената на учителите, треньорите, организирали и провели спортния празник 

Очакваме Вашите резултати на адрес sobg@prosport-bg.net до 5 юни 2022. 

 

Училищата с многобройно спортно събитие и с най-голям брой участващи деца със специални образователни потребности ще бъдат обявени на годишната конференция на Спешъл Олимпикс България, посветена на социалната мисия на спорта, която ще се проведе през декември 2022 в София. 

Мисията на Спешъл Олимпикс е  да организира целогодишно спортно-състезателна дейност в различни Олимпийски спортове за деца и възрастни с интелектуални затруднения, като им предоставя устойчиви възможности за развитие на тяхната физическа култура, да проявяват смелост, да изпитват радост, както и да осигури възможност да споделят дарбите и уменията си със своите семейства, своите връстници и общности. 

За контакт:  

Диана Банчева – Програмен координатор на Спешъл Олимпикс България
тел. 0885 321 361, ел. поща: diana@sreda.net 

Close Menu