Skip to main content
EFWnews

ЕВРОПЕЙСКА ФУТБОЛНА СЕДМИЦА НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС‘2024

През 2024 г. Спешъл Олимпикс България продължава кампанията ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО! и глобалната кампания ПРИОБЩАВАНЕТО Е РЕВОЛЮЦИЯТА.

През 2024 година Европейската футболна седмица #EFW2024 на Спешъл Олимпикс се провежда в периода 25 май – 2 юни и е в партньорство с UEFA, EFDN, iCoachKids. #EFW2024 е посветена на Футбол за всички (Football For All)..

СПОРТНИ ПРАЗНИЦИ В УЧИЛИЩЕ

В рамките на националната кампания ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО и Европейската футболна седмица в периода 25 май – 2 юни 2024 г. Спешъл Олимпикс България кани Центровете за специална образователна подкрепа, Регионалните центрове, Домовете за хора с умствена изостаналост и училищата от Пазарджишка, Сливенска, Старозагорска, Плевенска, Ловешка, Бургаска, Ямболска, Варненска, Добричка, Русенска, Силистренска, Разградска, Великотърновска, Габровска, Пловдивска, Смоленска, Хасковска, Кърджалийска, Търговищка, Шуменска, Благоевградска, Видинска и Софийска области да организират училищни промоционални спортни празници ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО по футбол и народна топка с участие на смесени отбори на младежи със и без интелектуални затруднения.

Целта е да бъдат насърчени Центровете за специална образователна подкрепа, Регионалните центрове заедно с техни партньори и общообразователните училища да предложат нови възможности за децата с и без интелектуални затруднения да играят заедно национално популярните игри футбол и народна топка.

ПРАВИЛА НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС ЗА ОБЕДИНЕН ФУТБОЛ

Отборите са от 5 играча, от които 3ма са атлети с интелектуални затруднения (ученици със СОП) и 2ма партньора без затруднения от масово училище. Всеки отбор може да им по 2 резерви – 1 атлет и 1 партньор.

Изпратете ни до 3 юни 2024 на адрес sobg@prosport-bg.net снимки и кратка информация за проведеното в училище събитие. Моля, използвайте Приложение 1– град на провеждането, име на училището, дата на събитието, брой участници, възраст, брой участващи ученици със специални образователни потребности, резултати, имена на треньора/ите.

С официалните правила за провеждане на турнири по футбол на Спешъл Олимпикс може да се запознаете на: http://prosport-bg.net/wp-content/uploads/2024/05/24-05-08-SOBG-football-rules-bg.pdf

ИНФОРМАЦИОНЕН УЕБИНАР ЗА ТРЕНЬОРИ И УЧИТЕЛИ

Спешъл Олимпикс България кани учители и треньори на уебинар за разясняване на съдържанието на кампанията и правилата за провеждане на училищни турнири по футбол и народна топка в рамките на Европейска футболна седмица‘2024.

15 май 2024, сряда, 14.00 – 14.45 ч. в платформата Майкрософт Тиймс. За регистрация за участие: https://msteams.link/70GH.  

НАГРАДИТЕ

Както всяка година в надпреварата ще има Сертификати за всички участници. За целта, моля изпратете ни:

  1. Общ брой на участниците в спортния празник
  2. Брой на участващите деца със специални образователни потребности/ младежи с интелектуални затруднения
  3. Имената на учителите, треньорите, организирали и провели спортния празник

Очакваме Вашите резултати на адрес sobg@prosport-bg.net до 3 юни 2024. Моля, използвайте Приложение 1.

Училищата с многобройно спортно събитие и с най-голям брой участващи ученици със специални образователни потребности ще бъдат обявени на годишната конференция на Спешъл Олимпикс България, посветена на социалната мисия на спорта, която ще се проведе през декември 2024 в София.

Мисията на Спешъл Олимпикс е  да организира целогодишно спортно-състезателна дейност в различни Олимпийски спортове за деца и възрастни с интелектуални затруднения, като им предоставя устойчиви възможности за развитие на тяхната физическа култура, да проявяват смелост, да изпитват радост, както и да осигури възможност да споделят дарбите и уменията си със своите семейства, своите връстници и общности.

 

За контакт:

Диана Банчева – Програмен координатор на Спешъл Олимпикс България
тел. 0885 321 361, ел. поща: diana@sreda.net

Close Menu