Skip to main content
news

10 март – Европейски ден на тениса

Открит урок по тенис

Българска федерация по тенис и Спешъл Олимпикс България (СОБ) организират съвместна инициатива по случай Европейския ден на тениса. Европейският ден на тениса се организира за втора поредна година от Спешъл Олимпикс Европа и Европейската тенис асоциация.

На 10 март от 11 часа в Националния тенис център в София атлети на Спешъл Oлимпикс, деца аутисти и хора с увреждания ще участват в занимания по тенис, водени от треньорите на центъра. Всички желаещи ще имат възможност да излязат на корта и да се забавляват.

Инициативата е част кампанията на БФ Тенис и Спешъл Олимпикс България за осигуряване на достъп до тениса на хора с интелектуални затруднения. В съместната работа на двете организации се предвижда осигуряването на свободен достъп през сезона на открито до тенис комплекси в страната за хора с интелектуални затруднения. Планира се и обучение на треньорски кадри, които да посрещнат специалните нужди на хората с интелектуални затруднения.

БФ Тенис продължава развитието на своята социална политика като освен програма за развитие на тенис за хора в инвалидни колички, подкрепя и каузата на децата аутисти и е партньор в организирането на инициативи, повишаващи нивото на информираност за аутизма в българското общество. През зимния период федерацията предоставя и безплатна възможност за седмични занимания по тенис на деца от аутистичния спектър.

Чрез партньорството със Спешъл Олимпикс България, федерацията по тенис разширява своята социална активност в стремежа си повече хора с интелектуални затруднения да имат възможност да участват активно в занимания по тенис.

Нашата голяма радост са моментите, когато хора със и без интелектуални затруднения спортуват, работят и се забавляват заедно.

Close Menu