news

ЕВРОПЕЙСКА БАСКЕТБОЛНА СЕДМИЦА НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС‘2016

By November 29, 2016 February 3rd, 2020 No Comments

СЪОБЩЕНИЕ ЗА ПРЕСАТА

ЕВРОПЕЙСКA БАСКЕТБОЛНА СЕДМИЦА НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС 2016

Видео от пресконференцията на събитието – http://www.sportal.bg/video.php?no_mobile&video=95194

 

В периода 26 ноември – 4 декември 2016 година, Спешъл Олимпикс България в партньорство с Българската федерация по баскетбол и Националната баскетболна лига организират кампания в подкрепа на Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс’2016 под надслов „Баскетбол за всички”.

Предстоящата Европейска баскетболна седмица отново ще бъде чудесна възможност за мобилизиране на баскетболната общност в цяла Европа и напомня, че “Баскетбол за всички” може да се изпълни от всеки.

„Този сезон ние препоръчваме да се продължи Unified Basketball® Games,  в което заедно се състезават в един отбор играчи със и без интелектуални затруднения, 3×3 баскетболни отбори и мини баскетбол за момчета и момичета под 14-годишна възраст.
Това са и приоритетите за ФИБА и национални федерации“ това заяви  изпълнителния директор за ФИБА Европа – Камил Новак.

В рамките на XIII-та Европейска баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс, баскетболните клубове ще играят с лентите “Аз подкрепям Спешъл Олимпикс България“. В инициативата се очаква да вземат участие над 200 български баскетболисти в повече от 20 мача.

Благодарение на преданата подкрепата на основния партньор ФИБА Европа, както и на проекта на Евролигата „One Team”, Българската федерация по баскетбол, Професионалната баскетболна лига и клубове от цяла България и Европа, това ежегодно събитие включва 19 000 атлети от 35 страни, 25 национални федерации, участващи в повече 20 национални и над 220 регионални събития.

Баскетболната Евролига подкрепя Европейската баскетболна седмица чрез своята програма „One Team”, посвещавайки на Спешъл Олимпикс мачовете от Евролигата от 28 ноември до 2 декември 2016.

Европейската седмица на баскетбола на Спешъл Олимпикс е едно от ключовите събития от целогодишния календар и е част от ангажираността на Спешъл Олимпикс за увеличаване броя и достигане до 60,000 регистрираните баскетболни играча и 600 допълнителни треньора-доброволци към края на 2016г.

„ФИБА Европа продължава своята подкрепа за Европейската баскетболна седмица, защото вярва, че спортът играе важна роля в обществото, включвайки голям брой хора по един силно позитивен начин. Спешъл Олимпикс използва спорта за катализатор на промяната в живота на хората с интелектуални затруднения като насърчава уважението, приемането и тяхното включване.

В рамките на Европейската баскетболна седмица Ресурсен център София град съвместно със Спешъл Олимпикс България и НСА „Васил Левски“ ще проведат турнир по баскетбол на 03 декември 2016г от 10.00 часа до 12.00 часа в тренировъчната спортната зала по баскетбол на НСА Васил Левски. Отборите са смесени в две възрастови групи:

7-10 години и 11-14 години.

 

Може да научите повече за Спешъл Олимпикс България на:

 

http://sobg.prosport-bg.net/ https://www.facebook.com/sobulgaria/