Skip to main content
news

ЕВРОПЕЙСКА БАСКЕТБОЛНА СЕДМИЦА НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС‘2016

СЪОБЩЕНИЕ ЗА ПРЕСАТА

ЕВРОПЕЙСКA БАСКЕТБОЛНА СЕДМИЦА НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС 2016

Видео от пресконференцията на събитието – http://www.sportal.bg/video.php?no_mobile&video=95194

 

В периода 26 ноември – 4 декември 2016 година, Спешъл Олимпикс България в партньорство с Българската федерация по баскетбол и Националната баскетболна лига организират кампания в подкрепа на Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс’2016 под надслов „Баскетбол за всички”.

Предстоящата Европейска баскетболна седмица отново ще бъде чудесна възможност за мобилизиране на баскетболната общност в цяла Европа и напомня, че “Баскетбол за всички” може да се изпълни от всеки.

„Този сезон ние препоръчваме да се продължи Unified Basketball® Games,  в което заедно се състезават в един отбор играчи със и без интелектуални затруднения, 3×3 баскетболни отбори и мини баскетбол за момчета и момичета под 14-годишна възраст.
Това са и приоритетите за ФИБА и национални федерации“ това заяви  изпълнителния директор за ФИБА Европа – Камил Новак.

В рамките на XIII-та Европейска баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс, баскетболните клубове ще играят с лентите “Аз подкрепям Спешъл Олимпикс България“. В инициативата се очаква да вземат участие над 200 български баскетболисти в повече от 20 мача.

Благодарение на преданата подкрепата на основния партньор ФИБА Европа, както и на проекта на Евролигата „One Team”, Българската федерация по баскетбол, Професионалната баскетболна лига и клубове от цяла България и Европа, това ежегодно събитие включва 19 000 атлети от 35 страни, 25 национални федерации, участващи в повече 20 национални и над 220 регионални събития.

Баскетболната Евролига подкрепя Европейската баскетболна седмица чрез своята програма „One Team”, посвещавайки на Спешъл Олимпикс мачовете от Евролигата от 28 ноември до 2 декември 2016.

Европейската седмица на баскетбола на Спешъл Олимпикс е едно от ключовите събития от целогодишния календар и е част от ангажираността на Спешъл Олимпикс за увеличаване броя и достигане до 60,000 регистрираните баскетболни играча и 600 допълнителни треньора-доброволци към края на 2016г.

„ФИБА Европа продължава своята подкрепа за Европейската баскетболна седмица, защото вярва, че спортът играе важна роля в обществото, включвайки голям брой хора по един силно позитивен начин. Спешъл Олимпикс използва спорта за катализатор на промяната в живота на хората с интелектуални затруднения като насърчава уважението, приемането и тяхното включване.

В рамките на Европейската баскетболна седмица Ресурсен център София град съвместно със Спешъл Олимпикс България и НСА „Васил Левски“ ще проведат турнир по баскетбол на 03 декември 2016г от 10.00 часа до 12.00 часа в тренировъчната спортната зала по баскетбол на НСА Васил Левски. Отборите са смесени в две възрастови групи:

7-10 години и 11-14 години.

 

Може да научите повече за Спешъл Олимпикс България на:

 

http://sobg.prosport-bg.net/ https://www.facebook.com/sobulgaria/

Close Menu