Skip to main content
news

ПЪРВИ ЗЛАТНИ МЕДАЛИ ЗА СЛАВКА СТОЯНОВА И КАЛИН ГЕОРГИЕВ В СКИ БЯГАНЕТО ОТ СВЕТОВНИТЕ ЗИМНИ ИГРИ АВСТРИЯ‘2017

Вчера на снежния стадион в Рамсау (Австрия) Славка Стоянова (на 12 години, атлет на Спешъл Олимпикс Чепеларе) и Калин Георгиев (на 15 години, атлет на Спешъл Олимпикс Смолян) спечелиха златни медали на 50 м ски бягане класически стил – първите златни медали за България от Световните зимни игри‘2017.

„Спортът ме вдъхновява, кара ме да се чувставам щаслива. За мен е огромна гордост, че спечелих златен медал за България.“ – сподели Славка Стоянова след финала на 50 м ски бягане.

„Мечтаех да представя страната ни на най-високо ниво, щастлив съм, че успях да спечеля първото място и да представя България достойно!“ – бяха първите думи на Калин Георгиев след финала.

Славка Стоянова„Калин и Славка доказаха, че когато дадеш всичко от себе си, нещата се получават, въпреки заледяванията по трасето. Славка показа истински дух за победа и прекрасен финален спринт, като победи само с 15 стотни. Калин взе убедителна преднина и не даде никакъв шанс на конкуренцията във финала“ – информира националният треньор на отбора по ски бягане Александър Димитров.

„Горд съм, че съм ръководител на толкова сплотена делегация. Очаквам още медали на 100 м ски бягане и 200 м бягане със снегоходки!“ – сподели Емил Иванов, ръководител на националната делегация на Спешъл Олимпикс България.

Калин ГеоргиевДо момента българската колекция от медали от Световните зимни игри Австрия‘2017 включва 4 медала – 2 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал. Да припомним, че българските атлети с интелектуални затруднения завоюваха в зимните спортове – 5 медала от Нагано‘2005, 6 медала от Айдахо‘2009 и 12 от Пьонг Чанг‘2013.

Финалите за нашите атлети в ски бягането на 100 м ще бъдат на 22 март 2017 от 14:00 ч. българско време на ски стадиона в Рамсау (Австрия).

 

Снимки и видео от финала и награждаването ще бъдат на разположение по-късно на страницата:

WWW.MEDIA.PROSPORT-BG.NET

Close Menu