Skip to main content
news

ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН ТУРНИР ПО БОУЛИНГ НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС БЪЛГАРИЯ СЕ ПРОВЕДЕ В СОФИЯ

На 19-ти април 2010 г. се проведе първият Национален турнир по боулинг на Спешъл Олимпикс България. В събитието участваха трима атлети от София. Теодор Андонов, Храбър Натов и Явор Митев вложиха много старание в играта и с всеки опит придобиваха все по-голяма увереност. Тримата млади атлети на Спешъл Олимпикс България се подкрепяха взаимно при всяко хвърляне и искрено се забавляваха по време на състезанието. Спортсменският дух и доброжелателността на Теодор, Храбър и Явор превърнаха турнира в истински празник на приятелството.

Родителите на атлетите по боулинг, както и представителите на Спешъл Олимпикс България, оживено насърчаваха участниците в турнира и аплодираха техните майсторски изпълнения на пистата.

Треньор на състезателите по боулинг на Спешъл Олимпикс България е студентът по кинезитерапия в Националната спортна академия, Красимир Колев.

Националният турнир по боулинг се организира във връзка с факта, че Спешъл Олимпикс България получи квота и за този спорт за предстоящитеЕвропейски Младежки Летни Игри на Спешъл Олимпикс, които ще се състоят в периода 15 – 24 септември 2010 г. във Варшава.

Close Menu