Skip to main content
blog

Първи номиниран атлет за Световните зимни игри

Здравейте!

С наближаването на Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс, които ще се проведат между 29-ти януари и 5-ти февруари 2013г. в ПьонгЧанг (Република Корея), започна и кампанията на Спешъл Олимпикс България за избор на атлетите, които ще представляват нашата страна на световните игри.

На 3 септември 2012г., в град Банско, се проведе първият жребии, организиран от Спешъл Олимпикс България съвместно с община Банско. На официална церемония в сградата на общината и с любезната подкрепа и участие на кмета на община Банско Георги Икономов беше избран първият български атлет в дисциплина алпийски ски – Генади Стоицов. За да се гарантира безпристрастният избор при жребия, имената на всички участници бяха поставени в непрозрачни пликове, а имената бяха изтеглени и съобщени лично от кмета.

„Надявам се наистина тези момчета, които бяха избрани, да отидат до Корея и да се представят добре, но дори и да не се представят толкова добре, важното е да участват на тези игри и да видят нещо различно от това, на което са свикнали”, сподели кмета Икономов. „Ние ще осигурим всички условия, за да тренира момчето, тъй като това е състезание, разбира се и се надяваме на добри резултати” допълни той.

Участниците в жребия бяха четирима – Генади Стоицов (31г.), Цветан Крапузов (23г.), Красимир Манчев (25г.) и Евгени Димитров (21г). Освен Генади, като първа и втора резерва бяха изтеглени съответно Цветан и Евгени, които ще гарантират представителството на община Банско.

Запитан какви са му очакванията от предстоящите игри, Генади беше категоричен: „Все хубави очаквания – надявам се да имам добри запознанства и немалко, надявам се да се подготвя добре и да представя общината по възможно най-добрия начин.” Развълнуван от събитието, Генади добави, че чувството да спортува за него е нещо невероятно и разтоварващо и винаги се чувства по-добре след спорт.

Спешъл Олимпикс България пожелава късмет и успехи на участниците!

Още снимки от събитие можете да откриете в нашата галерия:http://sobg.prosport-bg.net/photogallery/index/

Close Menu