Skip to main content
news

ХРАБЪР НАТОВ ПЪРВИ ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС БЪЛГАРИЯ!

“Спешъл Олимпикс България ми помогна да получа увереност в собствените си сили, да участвам в състезания и да побеждавам. Световните игри са моя мечта, която се сбъдна!” – развълнувано сподели Храбър със златен медал на гърдите си.

Храбър Натов завоюва първия златен медал за Спешъл Олимпикс България в състезанията по плуване на 25м бруст на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс Шанхай’2007. С искреното насърчение на националния треньор по плуване Боряна Туманова, Храбър направи свое лично постижение 52.63 сек на късия спринт в бруста. На 8 октомври Натов ще стартира на 50 м бруст.

Храбър Натов е 28 години и живее със семейството си в София. От три години тренира в спортен клуб Спешъл Олимпикс Триадица по ръководството на доц. Мая Николова. До сега най-добрите му постижения в плуването бяха са няколкото първи и втори места в регионални и национални състезания, организирани от Спешъл Олимпикс България.

За първи път ще участва на международно състезание и за него това е голямо предизвикателство. Той тренира два пъти седмично. Храбър тренира също тенис на корт и тенис на маса. Участието в надпреварата за победа го мотивира  да тренира. Храбър обича да рисува, когато не е на тренировка.

Close Menu