Skip to main content
news

„АЗ ЗНАМ АЗ МОГА”

ИНФОРМАЦИЯ ЗА СВЕТОВНИТЕ ЛЕТНИ ИГРИ
НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС ШАНХАЙ’ 2007

 

На 02 октомври 2007 година официалната церемония по откриването на Световните игри импулсира 80 000 семейства, приятели, доброволци и зрители с интелектуални затруднения със своето послание „ХАРМОНИЯТА: ОБЩАТА МЕЧТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО”споделено по време на 4 часовото шоу от артисти на световно ниво като Боно, Бон Джоуви, Ланг Ланг, Шакира, Елтон Джон, Бойонс, Йо Йо Ма, Ли Унаг Хум и Алиша Кейс и от световни личности като Арнолд Шварцнегер (член на Управителния съвет на Спешъл Олимпикс Интернешенъл), Брус Уилис, Джанк Зуи, Коли Фарел, Джеки Чан и Ева Мендес.

Както сподели председателят на Спешъл Олимпикс д-р Тимоти Шрайвър: “Предстоящото събитие – Световните летни Спешъл Олимпикс игри’2007. в Шанхай няма да бъдат просто едно зрелищно събитие. Те са исторически. Те ще демонстрират пред света възможностите и постиженията на хората с интелектуални затруднения и ще дадат един нов световен пример за отношение на Приемане.”

Мотото на Световните летни игри’ 2007 – “Аз знам Аз мога” – носи истинския дух, същност и отдаденост на атлетите на Спешъл Олимпикс. Наред със състезанията, Световните игри’ 2007 ще предложат и много други събития в посока на промяна на обществените нагласи към над 190 милиона хора по света с интелектуални затруднения – промяна към разбиране, приемане и включване.

Световният младежки форум ще представи вижданията на много млади хора и техните идеи за включване на нови младежи в на Спешъл Олимпикс движението.

В рамките на програмата „Здрави Атлети” Спешъл Олимпикс ще организира здравен скрийниг на атлети, участници в Световните игри’2007, за да подпомогне усилията за подобряване на здравната грижа за хора с интелектуални затруднения.

Визията на Световните игри’2007: Аз знам Аз мога – демонстрация на индивидуалните способности на хората с интелектуални затруднения в световен мащаб и представяне на техните различия. Световните игри’2007 са насърчение за атлетите на Спешъл Олимпикс да прескочат всякакви географски, национални, политически, полови, възрастови, културни и религиозни граници. В общата надпревара за постижения споделената победа ще създаде възможно най-много моменти на близост. Духът на споделяне ще се усети в спортната игра, в доброволчеството, по трибуните сред зрителите и семействата, по света. Спешъл Олимпикс е за близостта. Между всички хора. Заедно можем да се научим да възприемаме всеки един от нас.

Нека представим на обществото и света, че ние в Спешъл Олимпикс сме сплотени около ценностите на разбирането, приемането и включването.

За повече и текуща информация за Световните летни Спешъл Олимпикс игри’2007 може да посетите:www.2007specialolympics.com

Close Menu