Skip to main content
news

СПОРТЪТ Е МОЯТ ЖИВОТ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ТРЕНИРАМ И ДА ПЕЧЕЛЯ! (РАДЕНА АНГЕЛОВА, алпийски ски)

Рамсау, Шладминг, 21 март 2017 г.

Днес на снежните стадиони и писти в Рамсау и Шладминг (Австрия): атлетите на Спешъл Олимпикс България:

Сребърен медал в гигантския слалом за Костадин Данаилов, 18 г., Спешъл Олимпикс Чепеларе – „Радвам се много на постиженията си, вярвах, че ще успея и се гордея!“ – сподели Костадин Данаилов след като бе отличен като победител.

Четвърто място в гигантския слолом за Радена Агелова, 17 г., Спешъл Олимпикс София – „Спортът е моят живот. Ще продължавам да тренирам и да печеля!“ – сподели Радена Ангелова, участник за втори път на Световни игри на Спешъл Олимпикс.

Четвърто място на 200 м в бягането със снегоходки за Валя Черкезова, 33 г., Спешъл Олимпикс Банско – „Щестлива съм, изключително съм щастлива, че постигам високи резултати за себе си и за страната ни!“ – сподели Валя Черкезова след финала на 200м бягане със снегоходки.

Пето място в гиганския слолом в майсторската дивизия за Михаил Якимов, 26 г., Спешъл Олимпикс Банско – „Спортът е моята сбъдната мечат. Медалите ме мотивират да продължавам да се боря и да представя страната ни!“ – сподели Михаил Якимов веднага след финала по алпийски ски – експерти.

„Изключително се радвам, че атлетите ни са в толкова добра форма. Ентусиазмът им е вдъхновяващ и това ме мотивира да продължавам да работя на пълни обороти“ – сподели националният треньор на отбора по алпийски ски Росен Яворов.

„Гордея се с постиженията на нашите атлети. Те са изключително борбени и за мен е огромно щастие да съм техен треньор и да споделям емоциите им тук на пистата!“ – бяха думите на националния треньор по бягане със снегоходки д-р Марина Недкова.

„Отборите ни са много добре подготвени и съм много доволен от техните постижения и отдадеността на националните треньори. Личните им треньори в Банксо, Смолян, София и Чепеларе са си свършили добре работата“– не скри емоциите си Емил Иванов, ръководител на националната делегация на Спешъл Олимпикс България.

До момента българската колекция от медали от Световните зимни игри Австрия‘2017 включва 5 медала – 2 златни, 2 сребърен и 1 бронзов медал и 2 четвърти места и 1 пето място. Историята на българските атлети с интелектуални затруднения в зимните спортове включва – 5 медала от Нагано‘2005, 6 медала от Айдахо‘2009 и 12 от Пьонг Чанг‘2013.

Финалите за нашите атлети в алпийските си в ниво слолом предстоят на 23 март 2017 на ски пистите в Шладминг (Австрия).

 

Снимки и видео от финала и награждаването ще бъдат на разположение по-късно на страницата:

WWW.MEDIA.PROSPORT-BG.NET

 

За допълнителна информация:

Лидия Михайлова, „Мениджър Комуникации“

тел. +359 896 897 365;  ел. поща: lm@sreda.net

За Световните игри‘2017: http://www.austria2017.org

Фейсбук: https://www.facebook.com/sobulgaria

Close Menu