Skip to main content
news

Усмивки, приятелства и подготовка за Световни летни игри на Спешъл Олимпикс през 2023

Това са резултатите от сезонните занимания по конна езда на атлети на Спешъл Олимпикс България в Ездови клуб „Конкур“ на конна база „Ниеса“.

Медалистите от Световни игри на Спешъл Олимпикс Илиана Цветанова, Виктор Христов и Цветелина Георгиева се подготвят активно за участие в следващите Световни летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин през 2023.

Атлетите Андреа Райчева, Храбър Натов и Николай Тагарев усвояват нови техники и се радват на нови приятелства в ездовия клуб.

Виктор Иванов и Яница Кюлюмова са най-младите атлети в отбора по конна езда на Спешъл Олимпикс България, към който се присъединиха през тази година. Техните усмивки и радост от взаимодействието с конете са най-високата награда за усилията на ездови клуб „Конкур“ да създаде приобщаваща среда, в която да се виждат уменията и талантите на всички.

Спешъл Олимпикс България благодари за дългогодишното партньорство на Ездови клуб „Конкур“ за развитието на организирано спортно движение на хората с интелектуални затруднения в България, за създаването на позитивни обществени нагласи, благоприятстващи пълноценна социална реализация на тези наши сънародници, както и за утвърждаване на социалната мисия на българския спорт.

Заниманията по конна езда са в рамките на Програма за развитие на спорта за хора със затруднения за 2021/2022 г. на Министерство на младежта и спорта, направление „Спорт в свободното време за хора с увреждания“.

Close Menu