Skip to main content
news

„ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО – СОФИЯ‘2017“

На 03 юни 2017,  г. в НСА „Васил Левски“ беше организиран спортен празник по футбол и народна топка с участие на смесени отбори на деца и младежи с и без интелектуални затруднения от масови училища от София в рамките на Национална кампания „ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО“ с финансовата подкрепата фондация „МЕТЛАЙФ“.

На официалното откриване на Спортния празник взеха участие, представители от РУО – София, Дирекция за приобщаващо образование към МОН, д-р Стефка Джобова – НСА „Васил Левски“, д-р Христо Христозов – Национален директор на Спешъл Олимпикс България и Руди Георгиев – финансов директор на МетЛайф България,, който обяви началото на спортния празник.

Спортният празник се подкрепят от Фондация МетЛайф, благотворителна организация на МетЛайф – една от водещите световни застрахователни компании. За втора поредна година Фондация МетЛайф осигурява финансиране, а екипът на МетЛайф  подкрепя Спешъл Олимпикс с доброволци в рамките на Седмицата на Общността в региона на  Европа, близкия Изток и Африка, включително и в България.

„Радваме се, че развиваме партньорството със Спешъл Олимпикс. Повече от 750 служители на 21 пазара в региона се включиха доброволно през миналата година и споделиха, че искат да направят повече тази година. Седмицата на Общността ни предлага фантастична възможност да върнем нещо на общностите, в които работим. ” – сподели Мишел Калаф, президент на МетЛайф EMEA, и член на борда на фондацията на Фондация МетЛайф.

Като част от инициативата, служителите на МетЛайф напуснаха офисите си, и се включиха доброволно заедно с атлети в Спортния празник на Спешъл Олимпикс игрите. Тази година доброволците на МетЛайф взеха активно участие и в провеждането на успоредния турнир „Млади Атлети“, който се проведе в рамките на спортния празник „ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО“. Доброволците на МетЛайф взеха и дейно участие в построяването и изграждането на състезателн терен подготвен специално по програмата „Млади атлет“ предназначена за деца от 2 до 7 години с интелектуални затруднения. Те се превърнаха в първи помощниции съмишляници на най-малките атлети в преминаването на всяка една от базите на специално изградения терен.

В периода април – декември 2017 Спешъл Олимпикс България ще реализира отново национална кампания ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО сред деца и младежи с и без интелектуални затруднения под патронажа на Министерството на младежта и спорта и Министерството на образованието и науката. Кампанията се подкрепя фондация „МетЛайф“, Спешъл Олимпикс Европа, УЕФА,  Български Футболен Съюз, Българска асоциация „Мини футбол“ и фондация „ПроСпорт“.

МетЛайф

МетЛайф Inc. чрез своите дъщерни фирми и филиали, е една от най-големите застрахователни компании в света. Основана през 1868 г., МетЛайф предлага на глобално ниво застраховки живот, пенсионни схеми, придобивки за служители и управление на активи. Обслужва около 100 милиона клиенти, МетЛайф има операции в близо 50 страни и водещи пазарни позиции в Япония, Латинска Америка, Азия, Европа и Близкия изток. За повече информация, посетете www.metlife.bg

Фондация Метлайф

Фондация МетЛайф е създадена през 1976,  за да продължи дългите традиции на корпоративен принос и социална отговорност на МетЛайф към общностите. От основаването

помощ и 70 милиона долара инвестиции в програми, свързани с дейностите на организации, оказващи положително влияние върху живота на общностите. Днес фокус на фондацията е посветена на развитието на финансовото ограмотяване чрез предоставянето на 200 милиона щатски долара през следващите пет години, за да помогне в изграждането на по-сигурно бъдеще за хората и общностите по целия свят. За да научите повече за Фондация МетЛайф, посетете www.metlife.org

си, до края на 2013г., Фондация МетЛайф е предоставила над 670 милиона долара безвъзмездна

Close Menu