Skip to main content
news

Министерство на младежта и спорта е официален партньор на Спешъл Олимпикс България

Проф. Даниела Дашева, министър на младежта и спорта в служебното правителство, пожела успех на българските участници в Световните зимни игри Спешъл Олимпикс за хора с интелектуални затруднения.

„Радвам се да съм сред вас ден преди отпътуването ви за Световните зимни игри Спешъл Олимпикс. Особено ми е приятно, че имаме осем спортисти, които ще се състезават в три дисциплини. Надявам се да се върнете и с много медали. Вие винаги сте се представяли дойстойно и съм сигурна, че и този път ще бъдете гордост за нас. Убедена съм, че подготовката е протекла както трябва и всички са готови да се състезават“, каза проф. Дашева.

Министър Дашева, съветникът Емил Костадинов и началникът на кабинета Веселин Радков получиха от състезателите специален подарък – връзки за обувки. Те са символ на националната кампания „Сподели усещането“, която подкрепя българските представители в игрите на Спешъл Олимпикс. Министър Дашева подари на участниците ни в Световните зимни игри българския трикольор и им пожела успех.

„Конкуренцията в Австрия ще е голяма, но това е хубаво, защото ще можете да покажете колко сте добри. Надявам се да споделите радостта и усещането, каквото е и мотото на вашата кампания, и да се върнете щастливи и здрави. А ние ще следим изявите ви.“ каза проф. Дашева.

Close Menu