Skip to main content
news

НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ: СТАНИ ФЕН!

През 2007 година Спешъл Олимпикс предоставя възможност за развитие чрез спорт на повече от 3 000 наши съграждани с интелектуални затруднения. Заедно с роднините, треньорите и учителите на нашите атлети лично са въвлечени повече от 15 000 българи в движението на Спешъл Олимпикс.

Мисията на Спешъл Олимпикс е не само да организира целогодишно спортно-състезателна дейност в различни Олимпийски спортове за деца и възрастни с интелектуални затруднения, като им предоставя устойчиви възможности за развитие на тяхната физическа култура, да проявяват смелост, да изпитват радост, но и да осигуривъзможност да споделят дарбите и уменията си със своите семейства, техните връстници и обществеността.

До Световните летни игри’2011 сред основните цели на Спешъл Олимпикс България ще бъде да развием МЛАДЕЖКИЯ ФЕН КЛУБ – като привлечем поне още 10 отдадени фена, с които всеки български атлет с интелектуални затруднения да споделя своите дарби и успехи. Така през 2011 движението на Спешъл Олимпикс в България ще обедини близо 50 000 българи около ПРИЕМАНЕТО, ВКЛЮЧВАНЕТО И СПОРТА.

Стани фен: fan@prosportbg.net

Close Menu