Skip to main content
blog

Национална кампания “Сподели усещането” – Лос Анжелис’2015

В периода 21 юли – 02 август, 2015г. в Лос Анжелис, САЩ ще се проведат Световни летни игри на Спешъл Олимпикс. Лос Анжелис ще посрещне над 7000 атлети с интелектуални затруднения от 177 държави от целия свят, 3 000 треньори, 30 000 доброволци, 2 000 медии. Очаква се около 500 000 зрители да станат свидетели на състезанията. Чрез спорта, Световните летни игри ‘2015 ще дадат възможност на атлетите, техните семейства и общности да оценят усилията и отпразнуват постиженията на хора с интелектуални затруднения.

Спешъл Олимпикс България ще се представлява на Световните игри от национална делегация от 23 атлети на възраст от 8 до 38 години в 10 спортa – лека атлетика (2 жени и 2 мъже), бадминтон (1 жена и 1 мъж), плуване (1 жена и 1 мъж), боче (1 жена и 1 мъж), тенис на маса (1 жена и 1 мъж), вдигане на тежести (2 мъже), голф (1 жена и 1 мъж), джудо (1 мъж), ролери (2 жени) и конна езда (2 жени и 2 мъже).

Българските общини, приели декларацията „Достъп до спорт за хората с интелектуални затруднения“ получиха възможността за участие в разпределянето на квотите за участие в Световните летни игри, като поемат партньорски ангажименти към подготовката своите атлети.

В края на месец ноември 2014 Спешъл Олимпикс България стартира национална кампания СПОДЕЛИ УСЕЩАНЕТО, с цел набиране на средства за финансиране на заминаването на националната делегация за участие в Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Лос Анжелис’2015. За всеки атлет с интелектуални затруднения – участник в Световните игри са необходими 5 000 (пет хиляди) лева за екипировка, лагер сбор и транспорт (общо 115 000 лева), които следва да бъдат набрани до 31 март 2015 година.

 

Споделете усещането като официален партньор на националната кампания като направите дарение.

 

Банкова сметка на Спешъл Олимпикс България:

Първа инвестиционна банка АД, офис „Народно събрание”

IBAN: BG03 FINV 9150 12BG N09E EH

BIC: FINVBGSF

 

Изпълнението на проектите на Спешъл Олимпикс България се отличава с ефикасност и прозрачност.

Медийните партньори на Спешъл Олимпикс България са: Българска Национална Tелевизия, Българско Национално Радио, Българска Телеграфна Агенция, България он Ер, SAT TV.COM, Sportal.bg, Dir.bg, Mediapool.bg, Framar.bg и други национални, регионални и общински телевизии, радия, интернет и печатни издания в 24 области на страната.

Вашата подкрепа за Спешъл Олимпикс България е от особено значение за развитието на организирано спортно движение на хората с интелектуални затруднения в България, за създаването на позитивни обществени нагласи, благоприятстващи пълноценна социална реализация на тези наши сънародници, както и за утвърждаване на социалната мисия на българския спорт.

Close Menu