Skip to main content
blog

НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА „СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС БЪЛГАРИЯ“

НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА „СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС БЪЛГАРИЯ“

И ГОДИШНИ НАГРАДИ ЗА ДОБРОВОЛЧЕСТВО

В ПОДКРЕПА НА СПОРТА ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ

На 2 декември 2015 г. от 11.00 часа в Музея на спорта на Националния стадион „Васил Левски“ ще се състои Национална конференция на „Спешъл Олимпикс България“. Ще бъдат връчени и годишните награди «ПроСпорт» за развитие на доброволчеството в подкрепа на спорта за хората с увреждания в следните категории: гражданска организация, училище, университет, спортна организация, спортен клуб, държавна институция, корпоративен партньор, доброволец, медия, община и треньор.

На събитието ще бъде дадено началото на новата програма на „Спешъл Олимпикс България“ – „Млади атлети“, насочена към деца с интелектуални затруднения на възраст до 8 години.

Ще бъде представена също квотата за Световните зимни игри на „Спешъл Олимпикс“ през 2017 г. в Австрия.

„Спешъл Олимпикс България“ ще обяви постигнатите резултати  през изминаващата година. 2015 година е сред най-успешните за организацията. В периода 21 юли  – 03 август 2015 г. в Лос Анжелис (САЩ) се проведоха Световни летни игри на „Спешъл Олимпикс“, на които българските атлети завоюваха 29 медала – 6 златни, 12 сребърни и 11 бронзови. Успехите на нашите атлети бяха широко отразени от родните медии и те станаха видими и значими в обществото.

Освен силната олимпиада „Спешъл Олимпикс България“ проведе редица спортни състезания и съпътстващи събития, които допринесоха за приемането и утвърждаването на хората с интелектуални затруднения в страната. Благодарение на разширяващата се позитивна нагласа сред обществото намираме все повечеотдадени партньори сред общините, медиите, спортните федерации и бизнеса.

Запис на националната пресконференция можете да гледате на адрес: http://binar.bg/38253/prosport-2015-za-da-sportuvat-i-horata-s-uvrezhdaniya/?status=livestream

Close Menu