Skip to main content
blog

НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ “МЛАДИ АТЛЕТИ”

На 3 юни 2017 година в Националната спортна академия планираме да организираме първия Национален форум „МЛАДИ АТЛЕТИ“ в НСА „Васил Левски“, в рамките на които стартира дискусия за предизвикателствата пред развитието на физическата култура на децата на възраст от 2 до 7 години и защитата правата на децата в областта на спорта.

Благодарение на вдъхновяващата подкрепа на РУО – София-град  и детска градина „Елхица“ Спешъл Олимпикс България стартира пилотна програма МЛАДИ АТЛЕТИ в шест детските градини. Програмата е разработена и оценена от Центъра за социално развитие и образование в Университета на Масачузетс в Бостън в сътрудничество с изследователския институт „Франк Портер Грам“ към Университета в Северна Каролина. Всички деца (на възраст от 2 до 7 години), които получиха достъп до нея от своите учители и родители, са постигнали значими резултати в развитието на своите двигателни умения и потенциал.

В рамките на Регионалните празници на Спешъл Олимпикс‘2017г. планираме да представихме пред педагогическите екипи на детските градини адаптиранаta методика на Спешъл Олимпикс.

Close Menu