Skip to main content

Националните Спешъл Олимпикс Игри – 7 -9 юни 2007

 

Спешъл Олимпикс България реализира промоционална кампания “Да играем заедно” сред деца и младежи с и без интелектуални затруднения под патронажа на Весела Лечева – Председател на Държавната агенция за младежта и спорта и Октавиан Бивол – постоянен представител на УНИЦЕФ за България. Кампанията се подкрепя от Спешъл Олимпикс Европа, БФС, БСФС, фондация „Йохан Кройф”, фондация „ПроСпорт”, фондация за деца „Мател”, Аматьорска лига БФС  и УЕФА и Тръста за гражданско общество в Югоизточна Европа.

Вълнуващата церемония по откриване на Националните игри започна със шествие от НДК и завърши със забавна програма пред Народния театър и голямо дунавско хоро. Церемонията уважиха Весела Лечева – Председател на Държавната агенция за младежта и спорта и Октавиан Бивол – постоянен представител на УНИЦЕФ за България, представители на Държавната агенция за закрила на детето,

Проведоха се състезания в общо 7 спорта – обединен футбол, обединена народна топка, боче, плуване, лека атлетика, бадминтон и тенис на маса. Първият ден бяха предварителните кръгове, а вторият – същинската битка.

Close Menu