Skip to main content
news

Орхан Калдъръмов: „В спорта трябва да си бърз.“

Орхан тренира от 5 години и с треньора си Николай Мешков са много добър екип, във всяко отношение. Орхан има голямо семейство – 4 братя и 2 сестри, а майка му винаги е до него и подкрепя спортната му дейност. Орхан обича да говори за участието си и успехите си в Спешъл Олмпикс, които явно заемат значителна част от живота му. „Чрез участията си в Спешъл Олимпикс се сприятелих с много деца от другите училища, с които станахме много добри приятели. Като състезател – атлет със състезател – партньор показахме, че въпреки различията си, ние еднакво се радваме на победите и еднакво сме нещастни след загубите. При взаимната игра провокирахме нови чувства в нас, а именно толерантност, взаимопомощ и работа в екип. Всички емоции, които изпитах по времето на игрите, със сигурност ме направиха поне малко по-смел, по-добър и по-уверен в себе си и във възможностите ми.“

Орхан многократно е участвал в отборите по футбол и е печелил призови места, 2008 година участва в състезания на Национално ниво в град София по бадминтон индивидуално и в смесени двойки, където печели медали.

Орхан е състезател по футбол, бадминтон и лека атлетика. Най-много му харесва в играта бързото тичане за време и преодоляване на препятствия при леката атлетика. Финтовете и комбинациите за отбелязване на голове при футбола.

Когато не тренира, Орхан слуша музика и танцува много, разхождам се и се среща с приятели, гледа интересни филми, и ако има възможност- играе компютърни игри.

Close Menu