Skip to main content
blog

Неспортни събития – Антверпен’2014

Град домакин

Програмата Град домакин е съществена част от събитията на Националните и Летните игри за присъстващите атлети. Програмата осигурява за всяка една от 57-те международни делегации възможността да пристигнат в Белгия 4 дни преди Церемонията по откриването. Делегациите ще бъдат посрещнати и приветствани от Белгийската общественост.

 

Научен конгрес

“В търсене на новаторска съвместна работа за по-добра интеграция“

Съвместна програмата на“Antwerp Management School” и „HEC Management School-University of Liege”.

Дата: 15 септември 2014

Място: Антверпен, Белгия

Целева група: Участници, които професионално или лично са свързани с включването на хората с интелектуални затруднения – мениджъриската общност, общността, около атлетите, благотворителни и неблаготворителни организации, учени, както и хора, които не се занимават с наука.

В симпозиума, който е традиционна част от  цялостната програма на “Special Olympics“,присъстват 300 подбрани участници от повече от 20 различни страни.

Целта на симпозиума е да проучи начина, по който компаниите могат по-добре да интегрират хора с интелектуални затрудненя и да изследва  различните възможности за приобщаване и ползите за обществото като цяло.

 

Програма здрави атлети

Цел: Да се провери психическото и физическото състояние на атлетите.

Създадена от няколко европейски лекари и медицински експерти с цел да подпомогне здравословното състояние на хората с интелектуални затруднения, в Антверпен програмата ще се фокусира върху 7 сфери:

  • Крака в добра форма (педикюр)
  • Забавен фитнес (физическа терапия)
  • Промотиране на здраве (по-добро здраве и физическо състояние)
  • Добър слух (аудиология)
  • Отворени очи (зрение)
  • Специални усмивки (стоматология)
  • Здраво тяло (остеопатия): характерно за Белгия
Close Menu