Skip to main content
news

ПАРЛАМЕНТАРЕН ФЕН КЛУБ НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС

(на снимката Момчил Янчев – СО атлет по боче, бронзов медал от Европейските младежки игри’2006, Ваньо Шарков – зам. председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта към Народното събрание и Светослав Спасов – председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта към Народното събрание) София, 31 октомври 2007 година. Светослав Спасов (Председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта към Народното събрание) и д-р Ваньо Шарков (зам.  председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта към Народното събрание) инициираха Парламентарен Фен клуб на Спешъл Олимпикс.

„Ние се учим от Вашите победи. Вие сте експертите. Ние се нуждаем от Вашите съвети за това как да подобрим законодателството за засилване на ролята на спорта като инструмент за социалния интеграция в България.” – г-н Спасов приветства шампионите от Шанхай’2007, техните треньорите и лидерите на Спешъл Олимпикс България в зала „Запад” на Народното събрание.

Спешъл Олимпикс България беше поканен на следващата пленарна сесия на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта към Народното събрание, за да сподели с народните представители практики за интеграция на ученици с интелектуални затруднения в общообразователни училища.

Тази година Спешъл Олимпикс България се превърна в лидер в промоцията  на интегрирания спортв общообразователните училища чрез програмата „Включи се!”, проекта Отборна  лека атлетика и проекта „Чрез промяна на нагласите –  променяме училищата – с подкрепата на УНИЦЕФ, Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа, Кока-Кола, Фондация за деца „МАТЕЛ”, Procter&Gamble и фондация Про Спорт.

Стани Фен!fan@prosport-bg.net

Close Menu