Skip to main content
news

Най-силният полицай на света подкрепи Спешъл Олимпикс

Дерек Паундстоун е първият световен посланик на факелната щафета на полицията за пренасяне на Огъня на надеждата

 

Най-силният полицай на Северна Америка Дерек Паундстоун се присъедини към голямото семейство на Спешъл Олимпикс. Полицаят от Кънектикът в началото на месец февруари стана първият в историяата на движението посланик на факелната щафета на полицията за пренасяне на Огъня на надеждата

.  Дерек, който е и най-силният полицай в света ще използва името и познанията си, за да отправи към света съобщение за по-голямо приемане и приобщаване към обществото на хората с интелектуални затруднения.

Паундстоунд бе представен на благотворително събитие във Вирджиния. Представителят на реда дари 10 000 долара в подкрепа на атлета, който ще направи финалното бягане с Огъня на надеждата.  Преди да връчи чека, Дерек нави като вестник няколко кухненски тигана, демонстрирайки нагледно силата на Спешъл Олимпикс и отдадеността си към благотворителната кауза.

“Приемам  за изключителна чест и привилегия да бъда избран за първия в историята посланик на факелната щафета на полицията за пренасяне на Огъня на надеждата. Ще представям с гордост и  достойнство колегите си полицай от цял свят. Силата, която видях в атлетите на Спешъл Олимпикс, надхвърля всичко, което мога да постигна във фитнес залата”,  заяви след церемонията Дерек Пандстоун.

Тази година се навършват 30 години от създаването на факелната щафета на полицията за пренасяне на Огъня на надеждата. Зад каузата с годините застават над 85 000 полицая от цял свят. Движението в момента представя 50 американски щата, канадски провинции и 46 страни по света. През 2010 година представителите на реда събират повече от 38 млн. долара за програмите на Спешъл Олимпикс. От създаването си през 1981 година до момента щафетата е набрала над 370 млн. долара.

В групата на атлетите и знаменитостите, поддържащи Спешъл Олиимпикс влизат имена като Майкъл Фелбс, Кака, Мишел Куон, Скот Хамилтън, Надя Команечи и Мохамед Али. В балоготворителните редици се нареждат и Арнолд Шварценегер, Джеки Чан и Ванеса Уилямс.

Close Menu