Skip to main content
news

Регионален спортен празник на Спешъл Олимпикс в град Пловдив

Георги Генов, старши експерт по физическо възпитание и спорт награди победителите регионалния спортен празник на Спешъл Олимпикс България в Пловдив. Победители и двете дисциплини станаха представителите  на ПУ “Стефан Караджа”.  Атлетите показаха умения и воля за победа и след напрегнати битки надвиха съперниците си от РЦ в града под тепетата.

Важна част от регионалните състезания, провели се на 10 май бе изпращането на представителя на Пловдив за Летните Олимпийски Игри на Спешъл Олимпикс в Атина. Верни приятели и фенове изпратиха Божидарка Костадинова за Гърция, пожелавайки й смелост и върхови постижения. Божидарка ще се бори за злато на тенис масата. Световните Летни Игри на Спешъл Олимпикс ще се проведат в Атина между 25 юни и 4 юли 2011.

Игрите се провеждат като част от Европейската Футболна Седмица на Спешъл Олимпикс Европа/Евразия. Очаква се тази година в нея ще вземат участие над 50 000 атлета от 58 държави. Футболната седмица е една изключително важна инициатива, стремяща се да промени тъжната статистика, показваща, че само едно от 500 деца с интелектуални затруднения може да се докосне до магията на най-играната и харесвана игра в света. Причината за това е, че връстниците на децата с интелектуално затруднения в огромната си част ги виждат като “различни” или  “неспособни”.

Заповядайте на нашите регионални спортни празници, нека докажем величието и обединителната сила на спорта  и че в неговото лоно има място за всички – били те с или без интелектуални затруднения.

Close Menu