Skip to main content
news

Резултати от регионалния турнир на Спешъл Олимпикс България в гр.Хасково

На 11-ти май 2010 г. близо 70 млади състезатели със специални образователни потребности от  региона на град Хасково участваха в регионалния турнир по футбол и народна топка на Спешъл Олимпикс България. Спорното събитие в Хасково стартира с традиционната факелна щафета на служителите на МВР, а самите състезания се проведоха на спортна площадка “Юнак” към Младежкия център в града. В спортната надпревара по футбол и народна топка се взеха участие млади атлети със специални образователни потребности от помощните и общообразователни училища в Хасково, Харманли и Свиленград.

Отборът на Помощно училище “Стефан Василев” от гр. Свиленград стана шампион по футбол, а победител в състезанията по народна топка е отборът на Ресурсен център Хасково.

Златните медали за победителите, както и сребърните и бронзови отличия за техните подгласници, връчиха г-жа Иванка Цонева, експерт в Регионалния инспекторат по образованието в гр. Хасково, и г-жа Светла Йотова, директор на Ресурсния център в града.

Сред останалите официални гости на регионалния турнир на Спешъл Олимпикс България в гр. Хасково бяха г-жа Силвия Тенчева, главен експерт в Министерство на физическото възпитание и спорта,  и г-н Диян Янев, директор на Младежкия център в Хасково.

Регионалните състезания по футбол и народна топка в Хасково се проведоха  с любезното съдействие на община Хасково и финансовата подкрепа на “Храни “ЖИКА””.

Close Menu