Skip to main content
news

Резултати от регионалния турнир на Спешъл Олимпикс България в гр. Пазарджик

На 19-ти май 2010 г. близо 70 млади състезатели със специални образователни потребности от  региона на град Пазарджик участваха в регионалния турнир по футбол и народна топка на Спешъл Олимпикс България. Състезанията се проведоха на спортната площадка в красивия градски парк “Острова”. В оспорваната надпревара по футбол и народна топка  взеха участие млади атлети със специални образователни потребности от помощните училища във Велинград, Пазарджик и Ракитово, както и от Ресурсен център Пазарджик.

Отборът на момчетата от Помощно училище “Иван Вазов” от гр. Пазарджик грабна златните медали в турнира по футбол, а отборът на момичетата от същото училище завоюва златните отличия в турнира по народна топка. Среброто във футболния турнир и в състезанията по народна топка отиде при младите атлети от Помощно училище “Д-р Петър Берон” от Ракитово. Почетното трето място в надпреварата в двата спорта завоюваха отборите на Ресурсен център Пазарджик. Състезателите от Помощно училище “Драган Манчов” от Велинград останаха четвърти в турнирите по футбол и народна топка.

Младите участници в състезанията получиха своите медали от г-н Йордан Николов, експерт по физическо възпитание и спорт в Регионален инспекторат по образованието – Пазарджик. Официален гост на спортния празник беше и началникът на РИО – Пазарджик,  г-н Йордан Чалъков.

Футболистът на ЦСКА, Йордан Минев, който е роден в Пазарджик, подари на всички участващи отбори футболни топки.

Close Menu