Skip to main content
news

Резултати от регионалния турнир на Спешъл Олимпикс България в гр. Търговище

На 19-ти май 2010 г. около 30 млади състезатели със специални образователни потребности от Помощно училище “Д-р Петър Берон” в гр. Търговище и техни партньори от Спортно училище “Никола Симов” в града участваха в регионалния турнир по футбол и народна топка на Спешъл Олимпикс България. Състезанията се проведоха на новата спортна площадка в центъра на града.

Златните отличия в турнира по футбол и в турнира по народна топка заслужено грабна първият отбор от помощното училище, а вторият отбор в двата спорта спечели сребърните медали.

Отборите-медалисти в турнира по народна топка получиха своите отличия от г-жа Светла Янчева, член на Управителния съвет на Спешъл Олимпикс. Медалистите в турнира по футбол награди младият Николай Панайотов, атлет по боче на Спешъл Олимпикс България, участвал в Световните игри на Спешъл Олимпикс Интернешънъл в Шанхай през 2007 г.

Новата спортна площадка в гр. Търговище беше предоставена на участниците в регионалния турнир на Спешъл Олимпикс България с любезното съдействие на г-н Валентин Вълчев, председател на Областния съвет на Българския футболен съюз.

Close Menu