Skip to main content
news

Резултати от регионалния турнир на Спешъл Олимпикс България в гр. Велико Търново

На 17-ти май 2010 г. близо 40 млади състезатели със специални образователни потребности от  региона на град Велико Търново участваха в регионалния турнир по футбол и народна топка на Спешъл Олимпикс България. Спорното събитие в старопрестолния град се проведe в спортната зала на Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий”. В надпреварата по футбол и народна топка взеха участие млади атлети със специални образователни потребности от помощните училища във Велико Търново и Ново село, както и от общообразователни училища във Велико Търново и Сливен. Като гости на турнира, в състезанията се включиха и младежи с интелектуални затруднения от с. Пчелище.

Златните отличия  във футболния турнир грабна отборът на Ресурсен център Сливен, среброто спечелиха момчетата от Помощно училище “Иван Вазов”  в с. Ново село, а бронзовите медали отидоха при отбора на Ресурсен център Велико Търново.

В надпреварата по народна топка победители станаха момичетата от Помощно училище “Иван Вазов”  в с. Ново село, а сребърните отличия бяха за отбора на Ресурсен център Велико Търново.

Младите състезатели в турнира по футбол получиха своите медали от г-жа Ивилия Папазян, директор на Ресурсен център Сливен. Медалите на отборите по народна топка връчи г-жа Донка Дончева, директор на Ресурсен център Велико Търново.

Общинските власти на Велико Търново също се включиха в спортния празник, организиран от Спешъл Олимпикс България, със специални купи за отличените отбори по футбол и народна топка. Освен отличията, младите състезатели получиха от общината и нови топки, с които да развиват спортните си умения и желанието за победа.

Close Menu