Skip to main content
news

Ранчо Санта Фе – Градът домакин на българската делегация

Разпределениетo на делегациите по градове, включени в програмата “Град домакин” вече е факт. Програмата „Град домакин “ е периодът на адаптация, преди състезанията, по време на който различните делегации са разпределени на различни места в държавата домакин на игрите и местните общности се грижат за тях. Първите три дни българските атлети ще прекарат в Ранчо Санра Фе в компанията на делегациите от Уганда и Бруней.

Програмата “Град-домакин” е важен елемент от Световните игри на Спешъл Олимпикс от 1995 г. насам. Опитът е оставил траен спомен в местните общности в Ирландия, Япония, Китай, Гърция, Южна Корея и Съединените щати, в които преди това са организирани такива програми като част от Световните игри на Спешъл Олимпикс. Общностите се оценяват по наличието на квартири за настаняване, условия за практикуването на спорт и отдих, развлекателни предложения за спортистите, наред с други критерии. Всяка комисия на “Град-домакин” отговаря и планира дейности, чрез които да представи спортистите на обществото и да помогне за разпространението на информацията за Световните игри.

“Програмата “Град-домакин” дава на всяка общност възможност да покаже на света с какво е уникална, но по-важното е, да повиши разбирането на своите граждани за интелектуалните затруднения, което ще доведе до приемане и включване на всички”, каза Патрик Макленъхън, президент и главен изпълнителен директор на игрите в Лос Анджелис 2015. “Дълго след като Световните игри приключат, спомените за тези три дни, прекарани в града-домакин, ще оставят трайна следа у всеки в Южна Калифорния, който е бил докоснат от нашите спортисти. Ние сме благодарни на всички участващи градове-домакини и на техните неуморни доброволци за отварянето на сърцата и вратите им към нашите спортисти и треньори.”

Close Menu