Skip to main content
news

Втори национален турнир по боулинг на Спешъл Олимпикс България се проведе в София

На 15-ти юли 2010 г. Спешъл Олимпикс България проведе втори национален турнир по боулинг с участието на общо осем състезатели – Александър Кенанов (София), Асен Фидосов (Шумен), Аспарух Василев (София), Звезделин Георгиев (Шумен), Павлина Неделчева (Търговище), Петя Петрова (Плевен), Теодор Андонов (София) и Тоня Костова (Плевен).

На пистите в боулинг залата на Скай Сити Мол в гр. София се проведе оспорвана надпревара както в индивидуалните състезания, така и в състезанията по двойки. Преподавателите, треньорите и родителите на състезателите разпалено насърчаваха всички участници в турнира и аплодираха майсторските изпълнения по боулинг. С всяка игра, атлетите ставаха все по-уверени в своите сили, а най-прецизните от тях реализираха блестящи страйкове.

В дивизия І от индивидуалните състезания на четвърто място се класира Теодор Андонов, на трето място е Павлина Неделчева, сребърният медал отиде при Звезделин Георгиев, а златния приз грабна Асен Фидосов.

В дивизия ІІ от индивидуалните състезания на четвърто място се класира Александър Кенанов, третото място заслужи Петя Петрова, среброто спечели Тоня Костова, а златното отличие завоюва Аспарух Василев.

В отборното състезание по двойки на четвърто място се класираха Петя Петрова и Асен Фидосов, третото място спечелиха Теодор Андонов и Александър Кенанов, сребърните медали грабнаха Павлина Неделчева и Тоня Костова, а шампионското първо място извоюваха Звезделин Георгиев и Аспарух Василев.

Вторият национален турнир по боулинг е етап от подготовката на националния отбор, който ще участва в предстоящите Европейски летни игри на Спешъл Олимпикс във Варшава, тъй като атлетите, които премериха сили на боулинг пистите днес, са титулярите и резервните играчи от българския боулинг тим. Младите състезатели на Спешъл Олимпикс България изпитаха истинско удоволствие от играта, както и от възможността да се видят със стари приятели и да създадат нови приятелства.

През настоящата 2010 г. Спешъл Олимпикс България заедно с атлетите и треньорите по боулинг стартира нова традиция – провеждането на национални състезания по този увлекателен спорт. Така, палитрата на спортовете, практикувани от състезателите в нашата страна, се обогатява с още един спорт. С подкрепата на треньорите, преподавателите и семействата на състезателите, Спешъл Олимпикс България планира да утвърди добри практики и в областта на турнирите по боулинг.

Close Menu