Skip to main content
blog

Вече е известен и вторият номиниран атлет

България вече може да се похвали с втори атлет, номиниран да представлява държавата ни на Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс.

На официална церемония, проведена в сградата на общината в град Чепеларе, беше проведен вторият поред жребии за избор на атлет, който да вземе участие в българската делегация и да се състезава на Световните игри в ПьонгЧанг, Южна Корея.

Жребият беше проведен в съответствие с правилата на Спешъл Олимпикс – имената на участниците биват поставени в непрозрачни пликове, преди един от тях да бъде посочен от кмета на общината или друго отговорно лице – с цел да бъде гарантиран безпристрастният избор.

Участниците в жребия в община Чепеларе бяха двама – Севдалин Хаджиев (15г.) и Янко Апостолов (20г.). Пликът с името на победителя беше избран лично от кметът на Чепеларе Тодор Бозуков, а късметлията е Янко Aпостолов, който е номиниран да се състезава в дисциплината алпийски ски.

„Спешъл Олимпикс дава възможност да се покаже, че всички хора са равни и  тези игри им дават възможност на спортен терен да покажат своите възможности, най-доброто от себе си. Това е една възможност да се срещнат, да обменят опит и със свои приятели от страните от целия свят”, сподели Тодор Бозуков след жребия. „Аз мисля че е най-важно и първата победа и успех е да участваш. От това да представиш страната си, града си, а там вече наистина най-добрите да имат възможност да се изявят, да покажат истинските си възможности”.

Следващите номинации ще се състоят на 11-ти септември в град София. За повече информация не забравяйте да следите сайта на Спешъл Олимпикс България.

Още снимки от събитие можете да откриете в нашата галерия:http://sobg.prosport-bg.net/photogallery/index/

Close Menu