Skip to main content
blog

Община Смолян със свой представител на Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс

На специална и тържествена церемония, организирана със съдействието на Ресурсен център Смолян и община Смолян, беше проведен жребият на Спешъл Олимпикс България, който определи номинацията на петия атлет, който ще представя страната ни на Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс догодина в Република Корея.

На церемонията присъстваха кметът на община Смолян Николай Мелемов, зам.-кметът Марин Захариев, шефът на РИО Иван Муцевски, директорката на ресурсния център Мария Семерджиева, родители и близки. Жребият трябваше да определи коя от трите участнички ще бъде титуляр от общината на Световните зимни игри в ПьонгЧанг.

В присъствието на нотариус и при затворени пликове, в съответствие с правилата на Спешъл Олимпикс, кметът Мелемов изтегли името на Златина Дерменджиева (10г.), която беше силно развълнувана. Нейна първа резерва ще бъде Катрин Парушева (9г.).

„Тези игри дават възможност на хората да се чувстват добре, да завържат запознанства от цял свят и да изпитват удоволствие от самата надпревара”, сподели Николай Мелемов. Кметът пожела късмет и успехи на късметлиите.

Още снимки от събитие можете да откриете в нашата галерия:http://sobg.prosport-bg.net/photogallery/index/

Close Menu