Skip to main content
news

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ СОФИЯ, 16 ЮНИ 2011 В 12.30 ЧАСА ПРЕСКЛУБ „БЪЛГАРИЯ”

ТЕМА: УЧАСТИЕ НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС БЪЛГАРИЯ В СВЕТОВНИТЕ ЛЕТНИ ИГРИ НА СПЕШЪЛ ОЛИМПКС  В АТИНА 25 ЮНИ – 4 ЮЛИ 2011 Г.

 

След броени дни гръцката столица Атина ще посрещне над 7 500 атлета, 40000 членове на семейства на атлети на Спешъл олимпикс, 25 000 доброволци и 3 000 технически лица и организатори.  В началото на лятото, между 20 юни и 4 юли 2011 г., атлети от 185 държави ще се срещнат под Акропола, доказвайки за пореден път, че за спортния дух и за човешката воля няма граници.

Спешъл Олимпикс България ще се представлява от Национална делегация от 16 атлета с интелектуални затруднения на възраст от 8 до 36 години от 16 български града. Те ще участват в световните състезания по 6 вида спорт (плуване, лека атлетика, бадминтон, боче, конна езда и тенис на маса), водени от 7 треньора и 2 ръководители на делегацията.

Спешъл Олимпикс България стартира национална кампания СПОДЕЛИ УСЕЩАНЕТО с цел набиране на средства за финансиране на заминаването на Националната делегация за участие в Световните Спешъл Олимпикс игри в Атина’2011, които възлизат на 3000 (три хиляди) лева за всеки атлет с интелектуални затруднения в Световните игри за неговата екипировка, предолимпйски лагер сбор и транспорт.

В рамките на Националната кампания в 15 града, които са представени с атлет в делегацията на Спешъл Олимпикс България – Бургас, Пловдив, Хасково, Пазарджик, Смолян, Велико Търново, Борово, Казанлък, Варна, Шумен, Видин, Плевен, Добрич, Баня  и София –  ще  стартират инициативи “СПОДЕЛИ УСЕЩАНЕТО” за местна корпоративна подкрепа.

По време на пресконференцията ще бъдат представени участници в Националната делегация.

Close Menu