Skip to main content
news

Специални събития на световните зимни игри 2013

Факелна щафета на полицията – Последен етап – Международен отбор от приблизително 140 члена, който включва около 100 бегача, представители на органите на реда, 10 атлета на Спешъл Олимпикс и помощен персонал, ще действа като Пазачи на Огъня® получавайки „Пламъкът на Надеждата” в Сеул, Южна Корея след Церемонията по запалването на огъня в Атина, Гърция. За да символизират значителния принос на полицията и  участиетп на атлети от Спешъл Олимпикс в тази обединена Факелна щафета, отборът от Последния етап ще проведе дълги пробези и церемонии в рамките на 8 дни във всичките общности, участници в програмата Град домакин и в много други градове из Южна Корея, с цел популяризиране на Спешъл Олимпикс и Световните игри. Отборът от Последния етап благополучно ще донесе „Огънят на надеждата” на Церемонията по откриване на Зимнитие световни игри на Спешъл Олимпикс в ПьонгЧанг 2013г.

Град домакин – Делегации от цял свят ще бъдат посрещани из Южна Корея преди тяхното пристигане в ПьонгЧанг за Игрите. Преживяванията от програмата Град домакин дават на атлетите от Спешъл Олимпикс шанс да научат повече за корейската култура, да свикнат с новата среда, часова зона, както и помага на гражданите на Корея да научат повече за хората с интелектуални затруднения.

Среща на високо равнище за Глобалното развитие: Прекъсване на кръга на бедността и изключването на хората с интелектуални затруднения – За първи път, над 300 от световните лидери – от правителства, бизнеса, индустрията, образованието, иконимическото и социално развитие, медия и др. – ще се срещнат, за да изследват спешните нужди на хората с интелектуални затруднения в развиващия се свят. Състояща се в деня на Откриващата церемония на 30 януари 2013г., целодневната среща на високо равнище ще се фокусира на незадоволените здравни и социални нужди на хората с интелектуални затруднения; ще осведоми за тяхните дарби и потенциални приноси към обществото; ще идентифицира нужните дейности и ще интегрира тези дейности в национални и международни стратегии за развитие.

Среща на високо равнище за Младежко активизиране – Събрание, водено от младежи, което събира младежи с и без интелектуални затруднения за вдъхновяваща и образователна дискусия, включително и Глобално младежки форум честващо единството и включващо хиляди млади хора от Корея и останалия свят.

Здрави атлети – Лекари доброволци ще предлагат на състезаващите се атлети разнообразие от безплатни здравни изследвания, включително стоматологични, на зрението, на слуха и физиотерапия. Минали прегледи на Здрави атлети са променили живота на много атлети, разкривайки пренебрегвани и нелекувани здравни проблеми.

Церемония по откриване – Вълнуващо и забавно грандиозно шоу за откриване на Световните игри, състоящо се на 29 януари 2013г.

Церемония по закриване – Събитие честващо постиженията на атлетите и официално закриване на Световните игри на 5 февруари 2013г.

Close Menu