Skip to main content
news

Община Стара Загора представи своя състезател за Световните летни игри

На специален брифинг Община Стара Загора представи своя състезател за Световните летни игри в Лос Анжелис’2015 – Ганка Иванова.

„През този мандат, Община Стара Загора, подпомага подготовката на различни състезатели, които имат проблеми със здравословното си състояние. Освен с привличане на треньори, осигуряваме и средства за участия в различни олимпиади и състезания “, сподели зам.-кметът Иванка Сотирова.
Финансовата помощ е в размер на пет хиляди лева, които покриват предварителната подготовка в София, разходите по пътуването и престоя в Лос Анжелис. По време на срещата стана ясно, че освен уговорената сума, ще бъдат опуснати и средства за закупуване на куфар, спортен екип и други нужни принадлежности за бадминтонистката, за да протече нормално участието й на международния спортен форум.
„Това е от огромно значение за Ганка, защото тя е израснала в дом и няма подкрепа от семейство. От спортния клуб по бадминтон й осигуриха маратонки, екип, ракети и перца, но за пътуването бяха наистина нужни и други неща”, каза управителят на Дневен център „Св. Св. Козма и Дамян” Генка Михайлова, която е и морална опора на старозагорката. Михайлова и треньорът на състезателката Слънчезар Цанков са хората, които неизменно спомагат за интегрирането чрез спорт на хора със специални потребности.

Close Menu