Skip to main content
news

Започна Европейската баскетболна седмица

С пресконференция в пресклуб „България“, на 23 ноември, беше дадено началото на Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс. Събитието беше организирано съместно от Спешъл Олимпикс България и Българската федерация по баскетбол, която за пети пореден път оказва своята подкрепа към каузата и ще продължи до 2 декември.

„Радвам се, че отново сме заедно и търсим начин да направим нещо по-добро“, заяви президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков.

В рамките на Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс, баскетболните клубове от Булсатком НБЛ за мъже и жени и А ще играят с лентите “Аз подкрепям Спешъл Олимпикс България”, с което те ще изразят своята подкрепа за едно по-голямо разбиране, овлястяване и включване на хората с интелектуални затруднения. В инициативата се очаква да вземат участие над 200 баскетболисти в повече от 20 мача.

„Използвам тази възможност да благодаря на Българската федерация по баскетбол за подкрепата, на българските баскетболисти, на българските спортни специалисти и на всички, които харесват баскетбола, защото баскетбола създава динамика, създава радост и е един от най-добрите спортове, в които човек може да споделя своите позитивни моменти“, сподели от своя страна Христо Христозов, национален директор на Спешъл Олимпикс България.

Инициативата се провежда за девета поредна година в цяла Европа и е подкрепяна от ФИБА Европа и Евролигата.

Close Menu