Skip to main content

Историята на Мариела Налбантова

Мариела Налбантова

Казвам се Мариела Налбантова и съм на 11 години. Спортувам активно от 2 години. Нямам любим спорт, но много обичам ски спускането и народните танци. В седмицата спортувам поне 2 или 3 пъти, състезавам се в Спешъл Олимпикс от 2 години, харесва ми, че спортуваме много, че се забавляваме и че срещам много нови приятели.
Този тренитовъчен лагер ще запомня с тренировките, приключенията, игрите и много приятни емоции. Намерих много нови приятели, които ме научиха да се защитавам, да се боря за победата. Харесвам зимните спортове и съм много щастлива, че мога да се спускам свободно по червената писта, чувставам се готова за предстоящите Световни игри.
Най-хубавият ми спомен със Спешъл Олимпикс са тренировките, отборната игра, запознанството и сработването с нови приятели. Ние вярваме в принципа „един за всички и всички за един“, това ни прави отбор, прави ни медалисти.
Моето лично постижение, с което най-много се гордея, е, че успях да стана част от отбора по народна топка и спечелихме медал. Мечтая да стана добра спортистка, да се състезавам повече и да печеля медали.
В свободното си време излизам да тичам, спортувам с приятели и играем на различни игри. Спортът ми дава радост, кара ме да забравям всички лоши моменти и емоции.
Спешъл Олимпикс промени живота ми много, запознах се с много нови приятели от други градове, от други страни, интересно ми е да развивам уменията си, научих се да се забавлявам, докато спортувам.
Най-трудното нещо, с което съм се справяла, бях ските. В началото ми беше много трудно, но треньорите много ме мотивираха и подкрепяха и сега съм уверена на пистата.

Резултати на Мариела Налбантова от Световни зимни игри Австрия’2017

Дисциплина Предварителни
резултати
Резултати
финал
Позиция
Гигантски слалом 01:45.97 08:49.45 ДИСКВ.
Слалом 01:10.16 02:03.63 5

Програма на участието в Световните зимни игри Австрия’2017

Close Menu