Skip to main content

Историята на Виктор Христов

Виктор Христов

Казвам се Виктор Христов, на 35 години съм и спортувам от 10 години. Любимият ми спорт е конна езда, много харесвам и зимните спортове, особено снегоходките. Спортувам всеки ден, защото това ми помага да развивам мускулатурата си, за цялото тяло, ставам по-здрав и по-силен.

За Спешъл Олимпикс България се състезавам от 10 години, до този момент не съм се класирал, бях златната резерва, но не се сърдя, че не заминах, заминаха мои приятели и спечелиха много медали.
В Спешъл Олимпикс България най-много харесвам това, че организацията помага на хората да се развиват, да се състезават, да печелят медали, да се радват и да успяват да представят достойно България пред света.
Последния тренировъчен лагер ще запомня с прекрасното отношение на нашите треньори, усърдния им труд за това да станем още по-добри в дисциплините, в които тренираме, със забавленията и подкрепата на треньорите и доброволците. Намерих много нови приятели на този лагер и съм щастлив, че можем да сме заедно, да прекараме време заедно.
Харесвам много зимните спортове, толкова е забавно, толкова е лесно, щастлив съм, че ще мога да се състезавам със снегоходки и да дам максимума от себе си на предстоящите Световни игри в Австрия.
Моето лично постижение, с което най-много се гордея е това, че успявам да показвам дух, смелост и гордост да представя България, да гледам напред и да не се предавам.
Мечтая да постигна колкото се може повече медали за България.
В свободното си време обичам да се срещам с моите приятели, по-специално с моята приятелка Илияна, която също е част от Спешъл Олимпикс и се гордея много с нея.
Спортът ми дава кураж, смелост и много радост, че мога да се включа в състезанието и да намеря много нови приятели. Спешъл Олимпикс промени живота ми коренно, защото мога се състезавам с приятели извън средата, извън вкъщи, да прекравам повече време с моите приятели. Тук срещнах моята приятелка, която много обичам и тя много ме обича, за мен това е безценно.
Най-голямото предизвикателство, с което съм се справял, е самостоятелността, това да се справям без своите родители, сам да постигам целите си. Така показвам, че съм смел и мога да се справям по-добре.

Резултати на Виктор Христов от Световни зимни игри Австрия’2017

Дисциплина Предварителни
резултати
Резултати
финал
Позиция
Бягане със снегоходки
100м
01:13.19 01:01.88 дискв.
Бягане със снегоходки
200м
00:29.00 00:24.17 дискв.

Програма на участието в Световните зимни игри Австрия’2017

Close Menu