Skip to main content
news

Успешно завърши българското участие на Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс

ПьонгЧанг, 05 февруари 2013

Днес, в оспорвани финали в слалома Бенита Петрова (атлет на СО Самоков) добави златен медал към своята колекция от медали, а Симона Костова (атлет на СО София) финишира трета в най-бързата дивизия в слалома при жените.

Успешно завърши българското участие в Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс‘2013 със завоювани общо 12 медала – 6 златни, 1 сребърен и 5 бронзови.

Специална чест за българската делегация е поканата към националния треньор доц. д-р Николай Панайотов и шампионът Генадий Стоицов да се включват в официалния парад на шампионите по време на предстоящата Церемония по закриване на игрите.

Спешъл Олимпикс България благодари за съпричастието и финансовата подкрепа на своите партньори: БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО СКИ, ОБЩИНА СОФИЯ, ОБЩИНА БАНСКО, ОБЩИНА СМОЛЯН, ОБЩИНА САМОКОВ, ОБЩИНА ЧЕПЕЛАРЕ, ДИЕЛ СПОРТ – ОСНОВЕН СПОНСОР ЗА ЕКИПИРОВКА, AMER SPORT – ОСНОВЕН СПОНСОР ЗА СКИ АТОМИК, COCA-COLA, ФОНДАЦИЯ „ПРО СПОРТ“, ЧАСТНИ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ „ЛУКОВ И ГОРЧЕВ“ (ПЛОВДИВ), ХРАНИ ЖИКА ЕООД и НОТАРИУС ХРИСТИНА КОЛЕВА (ХАСКОВО), ДЕПАРТАМЕНТ „СПОРТ“ НА СУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“.

На 06 февруари 2013, в 22 часа на Терминал 2 (Пристигащи), летище София, е планирано посрещане на Националната делегация, което ще бъде открито за медии.

На 7 февруари 2013 от 12:30 – 13.30 часа, в пресклуб „България”, ще се състои Национална пресконференция във връзка с посрещането на атлетите, участници в Световните зимни игри’2013.

Корейският телевизионен оператор Korean Broadcasting System (KBS) ще излъчва международен сигнал по време на Откриващата и закриващата церемонии, като целите церемонии ще могат да бъдат предавани световно чрез сателит.

Close Menu