Skip to main content
blog

Световни зимни игри на Спешъл Олимпикс в ПьонгЧанг 2013

Движението Спешъл Олимпикс освобождава силата на спорта, която радва и разкрива пълния потенциал на атлетите с интелектуални затруднения. През 2013г. ще проведат следващите Световни зимни игри в ПьонгЧанг, Южна Корея, които ще обединят света чрез спорта и ще честват талантите и уменията на хората с интелектуални затруднения, формирайки нова глобална култура на приемственост. Игрите на Спешъл Олимпикс през 2013г. ще се проведат на същото място, където ще бъдат и Зимните олимпийски игри през 2018г.

На всеки две години от 1968г. насам, редувайки летни и зимни спортове, Световните игри на Спешъл Олимпикс са най-важното събитие на организацията, което показва в световен план работата на Спешъл Олимпикс в сферите на спорта, здравето, образованието и създаването на общности.

 

Кога:
29 януари – 5 февруари, 2013г.

Участници:
Над 15,000 души от 113 държави, 3,257 атлети и треньори, 1,300 семейства, 1,000 представители на медии, 1,500 почетни гости и 7,800 души персонал (доброволци, поддръжници)

Къде:
ПьонгЧанг, Южна Корея

Мисия:
Основана през 1968 от Юнис Кенеди   Шрайвър, Спешъл Олимпикс се посвещава на поощряването на уважение, приемственост, приобщаване и човешко достойнство за хората с интелектуални затруднения чрез силата и радостта от спорта. Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс ще бъдат паметен момент честващ различията на талантите и ще допринесат за един по- приемствен свят за всички.

Спортове:
Атлети на Спешъл Олимпикс от всички ъгли на света ще пътуват до Корея, за да се състезават в 7 спорта от олимпийски тип: Апийски ски, Сноуборд, Фигурно пързаляне, Ски бягане, Бягане със снегоходки, Кънки бягане, Хокей в зала.

За повече информация сте добре дошли на:

Официалният сайт: www.2013sopoc.org Facebook: www.fb.com/SpecialOlympicsKorea2013

Twitter: English: @Korea_2013

Close Menu