Skip to main content

Световни Зимни Игри в Пьонгчанг ‘2013

Резултати на българските атлети на Световните зимни игри

На всеки две години от 1968 г. насам, редувайки летни и зимни спортове, Световните игри на Спешъл Олимпикс са най-важното събитие на организацията, което показва в световен план работата на Спешъл Олимпикс в сферите на спорта, здравето, образованието и създаването на общности.

 

Кога: 29 януари – 5 февруари, 2013г.

Участници: 3,300 атлета и треньора, представляващи над 110 държави

Над 15,000 семейства, приятели, доброволци и зрители

Къде: ПьонгЧанг, Южна Корея

Мисия: Основана през 1968 от Юнис Кенеди Шрайвър, Спешъл Олимпикс се посвещава на поощряването на уважение, приемственост, приобщаване и човешко достойнство за хората с интелектуални затруднения чрез силата и радостта от спорта. Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс ще бъдат паметен момент, честващ радостта от победата над различията.

Спортове: Атлети на Спешъл Олимпикс от всички крайща на света дойдоха в Корея, за да се състезават в 8 спорта от олимпийски тип: Алпийски ски, Сноуборд, Фигурно пързаляне, Ски бягане, Бягане със снегоходки, Кънки бягане, Хокей в зала.

Резултати: Българските атлети с интелектуални затруднения се представиха успешно във всички дисциплини и след силно оспорвани състезания, успяха да завоюват 12 медала – 6 златни, 1 сребърен и 5 бронзови.

За повече информация посетете:

Официалният сайт: www.2013sopoc.org
Facebook: www.fb.com/SpecialOlympicsKorea2013
Twitter: @Korea_2013

Close Menu