Skip to main content

„Огънят на надеждата“ възвестява Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс

От 09 март започва Факелната щафета на органите на реда от Гърция към Австрия, която ще предвести началото на Световните зимни игри в Австрия 2017 г.

Церемония по Откриването 18 март 2017

Антична церемония на нашите зимни игри

В четвътрък, 02 март „Огънят на Надеждата“ за Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс Австрия‘2017 беше запален по време на Церемония по запалване на факлата в Атина, Гърция. Съгласно традицията, тази церемония бе проведена в стила на първото запалване на олимпийския огън в палата Запеион в Атина, където огънят бил запален с първите слънчеви лъчи и поддържан от Върховната жрица и Жриците.
„Огънят на Надеждата“ ще бъде занесен в Австрия, където на 09 март ще стартира последният етап от Факелната щафета на органите на реда, поставяйки началото на подготвителния период на Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс Австрия‘2017. Церемонията по запалването дава началото на пътуването на „Огъня на Надеждата“ през градове в Австрия, като ще завърши с донасянето му на Церемонията по отркиване на Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс в Австрия на 18 март 2017 г.


Огънят ще бъде пазен до стартирането на последния етап от Факелната щафета
.

“Запалването на Факлата е началото на Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс‘2017. След няколко семдици атлети от 107 нациналности ще дойдат в Австрия и ще вземат участие в тези игри“ каза г-н Юрген Уинтер, президент на Организационния комитет на Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс Австрия‘2017. „Сърдечно ще посрещнем всички атлети, треньори, семейства и гости и се надяваме да се насладят на времето си в Австрия!“

Слад като „Огънят на Надеждата“ беше запален, г-н Уинтер връчи факлата на атлета на Спешъл Олимпикс Австрия Йоханес Грандер и атлета на Спешъл Олимпикс Хелас Никос Тулиакис. 120 факелни бегачи, включително 20 представителя на органите на реда и атлети на Спешъл Олимпикс и 100 студенти от местното масово училище на Коридаллос, Атина, Колеж по психология, Кампион, Дукас, Неа Гения Зириди и Сихрони Паидея преведоха „Огъня на Надеждата“ по улиците на Атина до резиденцията на посланика на Австрия Андреа Икич-Бюм, където се проведе Церемонията. След събитията, „Огънят на Надеждата“ беше поверен на Президентската охрана за отговорно пазене, докато започне своето пътуване към Австрия.


Факлата ще пътува през Австрия

„Огънят на Надеждата“ ще започне своето трансконтинентално пътуване с гръцка авиокомпания, която ще го транспортира до Цюрих, където ще пристигне на 08 март, навреме за началото на Последния етап, който ще започне на 09 март от Брегенз, Австрия.

Отборът на Последняи етап ще поеме по два различни маршрута, пренасяйки „Огъня на Надеждата“ през 45 селища и общности в Австрия на различни събития, в чест на мисията на глобалното движение Спешъл Олимпикс и разпространявайки посланието на надежда до обществата, където хората с ментални затруднения продължават да се борят за приемане и интерграция.

Стартът на факелната щафета ще бъде от Брегенз на 09 март (09:30 ч.), предизвестявайки финалното броене до Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс. От Ворарлберг през Тирол (10-ти март), Залцбург (11-ти март), горната част на Австрия (12-ти март), долната част на Австрия (13-ти март), Виена (14-ти март), Бургенланд /Долна Австрия / Стирия) и Каринтиа (16-ти март) до Грац, където факелната щафета ще бъде изнесена на 17-ти март в центъра на град Грац.

На 18-ти март, денят на Церемонията по Откриване на игрите, „Огънят на Надеждата“ ще може да бъде почетен в Рамсау и Шладминг, преди да бъде връчен на атлетите на Спешъл Олимпикс, които ще запалят Олимпийски огън същата вечер. По същото време пламъкът ще осветява също замъка на Грац и ще гори там до края на игрите.

Факелната щаферта на органите на реда® Последен етап за Световните зимни игри в Австрия ще се проведе от 9ти до 18-ти март. Отбор от 129 членове, изграден от 84 бегача, представители на органите на реда, 10 атлети на Спешъл Олимпикс и помощен персонал ще влязат в ролята на Пазители на Огъня като пренесат „Огъня на Надеждата“ през Австрия.

Бегачите, представители на органите на реда по целия свят са селектирани да представят своята Факелна щафета и програмата на Спешъл Олимпикс във Последния етап. Атлетите на Спешъл Олимпикс са подбрани да бъдат част от отбора на Последния етап въз основа на номинации, получени от целия свят.

Close Menu