Skip to main content
blog

МЛАДИТЕ АТЛЕТИ: И Аз мога!

По инциатива на спортния педагог Димитрия Халилямова и Мирослава Иванова с подкрепата на община Хасково и Общностен център за подкрепа на деца и родители  Спешъл Олимпикс България стартира пилотна програма МЛАДИ АТЛЕТИ в Хасково.

В рамките на Регионалните игри ДА ИГРАЕМ ЗАЕДНО -ХАСКОВО’2017 се проведе и първата демострация на уменията на младите атлети. Със съдействието на Регионалното управление по образование Хасково и местните власти Спешъл Олимпикс планира развитието на програмата и в детските градини в града.

Програмата е разработена и оценена от Центъра за социално развитие и образование в Университета на Масачузетс в Бостън в сътрудничество с изследователския институт „Франк Портер Грам“ към Университета в Северна Каролина. Всички деца (на възраст от 2 до 7 години), които получиха достъп до нея от своите учители и родители, са постигнали значими резултати в развитието на своите двигателни умения и потенциал. Пилотната фаза на проекта показа, че едно от най-важните умения, които придобиват участниците са социалните, чрез които те започват да развиват всички други много по-успешно. Предварителните резултатите разкриват потенциал за развитието и приемането на децата в обществото и за активизиране на обществеността към тяхното приобщаване.

Повече информация за програмата “МЛАДИ АТЛЕТИ” може да намерите тук.

Close Menu