news

Община Банско изпрати своите атлети на предстоящите Световни зимни игри на Спешъл Олимпикс

Кметът на Банско Георги Икономов изпрати двама атлети със специални потребности, които ще вземат участие в Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс. Те ще се проведат от 14 до 25 март в градовете Грац, Шладминг и Рамсау в Австрия.

На провелата се церемония градоначалникът подари на младите хора знамето на Банско с пожелание да се представят по най-достойния начин и да се върнат обратно с най-високия приз.

Община Банско ще бъде представена на Световните зимни игри в Австрия от 26-годишния Михаил Якимов, който ще се състезава в дисциплината алпийски ски и Валя Черкезова на 33 години. Тя ще представи Банско в дисциплината бягане със снегоходки. За игрите в Австрия България е получила квота от общо 8 атлети с интелектуални затруднения.

Като официален партньор на националната кампания на Спешъл Олимпикс България, Георги Икономов изрази своята подкрепа за българското участие на Световните зимни игри в Австрия и пожела на всички български участници вяра и спортен хъс.

“На състезания от този ранг се разкрива пълния потенциал на хората със специални потребности, което допринася за развитието на световната култура и приемственост сред обществото”, допълни той.

На срещата присъства и Генадий Стоицов, който има в актива си два златни медала от Световните зимни игри в ПьонгЧанг в Република Корея през 2013 година.

« Назад